İdris Ortakaya

Termalin başkenti simav

İdris Ortakaya

Anadolu Basın Yayın Birliği'nin Başkanlar Kurulu toplantısı iki gün süre ile SİMAV TERMAL TESİSLERİ’nde yapıldı. Simav Belediye Başkanı sayın Süleyman Özkan ve Simav Kaymakamı sayın Türker Çağatay Halim'in ev sahipliliğinde gerçekleşen toplantımız çok güzel ve çok verimli geçti.

Bu toplantıda basınla ilgili bir çok konu görüşülüp bir deklerasyon halinde kamuoyu ve yetkililerin bilgisine sunuldu. Yerel basının sorunları tesbit edilerek, çözüm önerilerimiz ilgili makamlara iletildi.

Basın her yönü ile ele alınarak, ‘içinde bulunduğu bu çıkmazdan  ve bu yanlıştan bir an önce kurtulmalıdır” tezi konusunda mutabakata varıldı. Çağdaş, demokrat insan hak ve özgürlüklerine saygılı, küfürsüz, hakaretsiz, iftirasız bir basın camiası için BASIN YASASI’nın tadili ve yeniden yapılandırılması artık bir zorunluluk….

Umudumuz odur ki, YENİ TÜRKİYE yapılanmasında önemli bir mihenk taşı olacağına inandığımız BASIN layık olduğu yere mutlaka gelecektir.

Üç gün kaldığım Simav’da. İki günümüz toplantı ile geçti. Bir gün de dinlenmek için kaldım. Doyamadım. Ülkemin Cennetten bir parçası olan Simav’ bir doğa harikası…Arkadaşlarımız resimlediler. Her resim harika bir tablo görünümünde…. Simav’da, SERACILIK alabildiğine gelişmiş… Modern seracılık yapılmakta… Seralar kalorifer petekleri ile ısıtılıyor… Termal işte bu noktada önemli bir şans….  Bu şansı Belediye Başkanı sayın Süleyman Özkan çok iyi bir şekilde değerlendirmiş…  Süleyman Özkan Belediyeciliğin pratiğini çok iyi bilen bir şahsiyet… SİMAV için Sayın Özkan ÖNEMLİ BİR KAZANÇ… Termal suyunun ısınmada kullanılması onun döneminin eseri….TOKİ’nin yaptığı konutlara dahi bu sistemin getirilmesini sağlayan yine O….TEBRİK EDİYORUM, DEĞERLİ BAŞKANIMI….

Allah her belediyemize böylesine bilgili, becerikli, değerli, kişilikli başkanları nasip etsin. Bu değerli Başkanımızı candan kutlarken, termal tesislerinden bahsetmeden geçemiyeceğim. Bu termal kompleksinin içinde onlarca Apart bulunmaktadır. Her Apartta iki yatak odası ve  dört yatak mevcut… Banyosunda termal su ile doldurulmaya hazır havuzu var… Beş yıldızlı değil ama aşağıda kalmayacak kadar mükemmel bir şekilde dizayn edilmiş evlerde hiç bir eksiklik bulunmamakta…  Şifalı suları ile, mükemmel doğası, temiz havası ile süper bir yer, SİMAV… Komplekste Tenis kortlarından tutunuz, Akua parkına, kafe ve restorantlara kadar her türlü ihtiyaçları karşılayabilecek imkanları görebilirsiniz.

Restaurant'ı hizmet anlamında birinci sınıf, fiyat olarak üçüncü sınıf ayarında…. Aynı şekilde kafe fiyatları da alabildiğine ucuz, kalite konusunda birinci sınıf... Apart fiyatlarının da çok uygun olduğunu söyleyebilirim.  Dört kişilik bir ailenin kalabileceği bir apartın fiyatı 90.TL…. İsteyen evinde yemeklerini yapabilme imkanına sahip…  Herkese önerimdir. Gidenlerin ORANIN TİRYAKİSİ OLACAĞINDAN EMİNİM.

Bu cennet beldenin Belediye Başkanı, Kaymakamı ve samimi insanlarının yakın ilgi ve gösterdikleri misafirperverlikleri için yürekten TEŞEKKÜR EDİYORUM…

En kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları