İdris Ortakaya

Tanzanya’daki Vahşete Kim Dur Diyecek?

İdris Ortakaya

Evet, bilgi çağına ulaştığımız yüzyılda, kelimenin tam anlamı ile bir vahşet ve insanlık dıramı yaşanıyor, içinde bulunduğumuz dünyada.

Haberleri dinleyince tüylerim diken diken oldu. İrkildim. İnsanlığımdan utandım.

          1400 yıl önce, yani cahiliye dönemi diye adlandırılan Arap toplumunun ilkel ve insanlık dışı gelenekleri gereği olan kız çocuklarını diri diri gömme kültürlerinin benzerini günümüzde yaşıyoruz dersek kim inanır?

Ne yazık ki ondan daha kötüsünü yaşamaktayız. Tanzanya’da siyah ana babadan doğan beyaz çocuklara "Albino" deniliyor.  Bu yavruların doğumu onlara felaket getirmesinin işareti olarak algılanıyor. Bu saçma ve ilkel inaçları nedeni ile Albino yavrular zülme  ve işkenceye maruz kalmaktadırlar. Bu çocukların el ve ayakları kesilerek büyücülere satılıyor. Bu yavrularla cinsel temasta bulunanlar Aids hastalığından kurtuluyor inancı beyinlerinde sabitleştirilmiş. Bu nedenle, Albino çocukların yarısına yakını, Erkek ve Kız çocukları tecavüze uğramaktadırlar. Böyle aşağılıklar, adilikler, alçaklıklar dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Bu vahşeti Dünya devletleri izlemektedir.

          Birleşmiş Milletler Teşkilatı ve bu teşkilatın 192 Devleti, bizde buna dahil, bu korkunç olay karşısında sus pus adeta… Tüm üye devletleri şiddetle kınıyor, lanetliyorum.

Birleşmiş Milletlerin çok aşağılık bir örgüt olduğunu  biliyorduk, ancak bu kadar namussuz olabileceklerini de düşünmemiştik.

BM’ye devlet düzeyinde ilk kez resmen karşı çıkan, yapıyı eleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bir de ben, gazeteci yazar, İdris Ortakaya olarak karşı çıkmışımdır. Yapının demokratikleşmesi için mücadele edilmesinin gerekli olduğunu ifade etmişimdir.

          İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde “İnsanın en temel hakkı yaşama hakkıdır” denilmektedir.  

Bu hakkın kullanılmasında renk, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapılmaksızın tüm insanların, insanın temel hakkı olan yaşama hakkına sahip olduğu ifade edilmektedir.

Dolayısıyla ilgili devletler bu maddenin uygulanmasını sağlamak mecburiyetindedirler.

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu iğrenç vahşete nasıl dur denilecek?

Kim diyecek?

Tanzanya hükümetinin bu konu ile ilgili bir kaç kamp kurarak bu yavruları koruma altına almış olması bu sorunun çözümü olamaz.

Bu içler acısı vahşete karşı Dünya kamuoyu oluşturmak bir insanlık görevidir. Benimde yönetiminde bulunduğum "Başkent Uluslar Arası Barış ve Kardeşlik Platformu" olarak Dünya Başkentlerinde bu konunun takipçisi olacağız.

          Cumhurbakanımızın Birleşmiş Milletler Teşkilatına ilişkin tesbiti, çok doğru bir tesbittir.

Dünyayı beş devlet yönetiyor. OYSA DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK….

192 üyeli teşkilatın 187’si bu beş devletin adeta piyonu…

Daha önceki yazılarımda önerdiğim “istifa edin” bu yanlışlığın içerisinde olmayın sözümü bir kez daha yineliyorum.

YA İSTİFA EDİN, YA DA MEVCUT YAPIYI DEMOKRATİKLEŞTİRİN Kİ ADAM GİBİ HİZMET SÖZ KONUSU OLABİLSİN.

Olmuyor mu?

YENİ BİR TEŞKİLATIN KURULMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNUN.

Bu işi CUMHURBAŞKANIMIZDAN başkası yapamaz diye düşünüyorum.

YÜCE ALLAH, insanlık için, CUMHURBAŞKANIMIZA GÜÇ, KUVVET VERSİN.

Yazarın Diğer Yazıları