İdris Ortakaya

Sporun yaşamımızdaki yeri

İdris Ortakaya

Toplumsal yaşamımızda çok önemli bir yeri olmayan sporu, yaşam biçimimiz haline getirmeliyiz.

Spor sağlıklı yaşamın olmazsa olmazıdır.

Toplumumuzun çok büyük bir bölümü ekonomik anlamda alabildiğince sıkıntı yaşamaktadır. Bu sıkıntı insanda  spor yapma isteği bırakmamaktadır.

Yarını düşünme endişesi varken insanda, spor gündem dışına itiliyor. Tüm bu sıkıntılara rağmen spor yapmayı ihmal etmemeliyiz. Sporu hem şahsen yapmalıyız, hem de çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmeliyiz. Hiç bir şey yapamazsak, her gün bir saat yürümeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

Gençlerimizin, çocuklarımızın büyük bir bölümü spor denince akıllarına gelen tek şey futboldur. Futbol, ülkemizde çok sevilen bir spor dalıdır. Her ilde, her ilçede hatta her köyde dahi futbol vardır.

"Sinekten yağ çıkarma" diye bir tabir var. Para babaları, hayatın her alanında oldukları gibi futbolu da tekelleri altına almışlardır.

Devlet bu tekeli kıracağına, sporu, toplumsal hayatımızın bir parçası haline getireceğine, bu tekelci sermayeye alabildiğince tavizkar davranıyor.

Yani, tüm toplumumuzu kucaklayan doğru bir spor politikası, ne yazık ki oluşturulamadı.

Spor Bakanlığımız ve her ilde spor il müdürlüğümüz olmasına rağman çok doğru şeylerin yapılıyor olduğu söylenemez.

Van spor külübü bir zamanlar süper ligde oynarken Akbabaların saldırısına uğradı. İlin o dönemdeki valisi ile yönetimi elele vererek Akbabalarla ortaklaşa  Kulübü tarumar ettiler. Bunu bütün Van bilmektedir. Kulüp borç batağına gömüldü ve yok olup gitti.

Sonra Van Belediyespor kuruldu ve sıfırdan mücadele ederek üçüncü lige kadar gelebildi.

Bu talihsiz olaydan sonra 2011 yılında yaşanılan deprem sonrasında büyük hasara uğrayan Van şehir stadyumu, bu güne kadar kaderine terk edilmiş durumundan bir adım ileriye gidememiştir.

Siyaseti bir kenara bırakalım,

Van için, Vanlı gençlerimiz ve sporcularımız için elele vererek, VAN’I BU SIKINTIDAN KURTARALIM.

Van valimiz çok değerli bir insandır.

Kendisinden özellikle rica ediyorum, sayın Başkan Bekir Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı sayın Necdet Takva ve tüm sivil toplum kuruluşlarından ricamdır.

DEĞERLİ DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.

Profesyonel sporun alt yapısı olmazsa orada spor yapılıyor denemez.

Sporu toplumun tüm kesimlerine yaymak için, sportif tesisler mutlaka yapılmalıdır.

Bu konuyu Van gölünün kirlilikten arındırılması sorunu gibi değerlendirirsek, TÜM VANLILARIN ORTAK SORUNUDUR diyebiliriz.

HAYDİ VANLILAR TOP SİZDE…

Saygılarımla….

Yazarın Diğer Yazıları