İdris Ortakaya

Sayın Cumhurbaşkanına Açık Mektup

İdris Ortakaya

Sayın Cumhurbaşkanım, Doğu ve Güneydoğuda Kürtleri PKK  zülmünden kurtardınız. Allah sizden ve tüm samimi güvenlik güçlerimizden razı olsun.

Kürtlerde vefalı insanlar olduklarını ispatladılar. Cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılan referandum oylamasında Kürtler iradelerini ortaya koydular. İstanbul da, Ankara da İzmir de kaybetmek, ülkede kaybetme anlamına gelir. Bu çok büyük kaybı Doğu ve Güneydoğu bölgemiz tolere etmiştir. Doğu ve Güneydoğu bölgemizde 50 oranında EVET oyu kullanılmıştır. Karadeniz bölgemiz, Ankara haricinde iç Anadolu bölgemizde ki vatandaşlarımızda gereğini yapmışlardır. Gazi Antep, Kahraman Maraşlı vatandaşlarımızıda taktirle anıyoruz. Amerika ve Avrupalı Haçlı Şeytanlar mağlup edilmiştir. Bu şeytanlarla iş birliği içine giren ve onlara uşaklık eden gürüh tarafından kandırılmış, algı operasyonlarının etkisinde kalmış olan milyonlarca yurtsever vatandaşlarımızın bir an önce bu yanılgılarından kurtulmalarını yüce Allahtan dilerim.

Referandumun önünü açan sayın Devlet Bahçeli ve MHP üstüne düşeni en iyi bir şekilde yapmıştır. Samimi ve gayretli çalışmaları taktire şayandır. Kim Evet oyu verdi? Kim karşı oy verdi? Bunu tesbit etmek elbetle olanaksızdır. Ancak bu tablo önemli bir mesajdır. Bu mesajı iyi anlamak lazım. Bu seçim sonuçlarını çok iyi okumakta yarar vardır. Bu mesaj doğru okunmadığı taktirde büyük bir yanlış içine girilmiş olur diye düşünüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanlığı seçiminde tek başınıza 52 oy ile seçilmiştiniz. 16 Nisan seçimde Doğu ve Güneydoğudan en az 10 fazla oy aldınız. MHP den de en az 5 oy gelmiştir. Düz bir mantıkla baktığımızda 52 + 10 + 5 =  67 5 ini katılımın artişi nedeni ile düştüğümüzde 62 Evet oyu alınmalıydı. Neden bu oran 51 lere düşmüştür. Bu 10 kayıp AKP lilerden kaynaklanan bir kayıp olarak görülmektedir. Ak parti içinde bulunan bu olumsuz unsurların tasfiye edilmesi görevi zatialinize düşmektedir. Üzülerek belirtmek isterimki AK Parti Anavatan partisinin son dönemini yaşamaktadir. Özel çıkarlar genel çıkarların önüne geçmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında ki ihalelerin bir takım yetkililerin çıkarları doğrultusunda pazarlanmış olduğu söylentileri ayyuka çıkmıştır. İş kur kadroları il ve ilçe yöneticiler tarafından paylaşıldığı söylentileri AK Partiye alabildiğince zarar vermiştir. İş Kur kadrosundan yararlanmak isteyen vatandaşlar arasında Noterce kurra çekimi en adil ve en doğru bir yaklaşım olur. Genel merkezin de bu konuya gerekli hassasiyeti göstermemiş olduğu söylentileride yaygın bir şekilde ifade edilmektedir. AK Partiye yeni bir kan gerekmektedir. Başta genel merkez olmak, üzere, Tüm teşkilatınızı gözden geçirmek zorundasınız. Bu yapı ile başarı şansınızin çok zayıf olduğu gerçeğini görmüş olduğunuzdan eminim.

Ben araştırmacı yazar bir gazeteci olarak, yurdun her yerinde çalışmalar yürütmekteyim. Gittiğim her yerde görüştüğüm her vatandaştan edindiğim intibalarımı zati alinizle yazılarımda paylaştım. Gereğini en doğru bir şekilde yerine getirebileceğinize olan inancımı belirtir saygılarımı sunarım. Allah yar ve yardımcınız olsun. 

Yazarın Diğer Yazıları