İdris Ortakaya

Sanki Cumhuriyet babalarının çiftliğidir…

İdris Ortakaya

Sosyal medyadaki bilgi kirliliği mide bulandıracak kadar iğrenç bir durumda... Yalan ve yanlış bilgiler havada uçuyor. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de Cumhuriyet havarisi kesilenler, babalarının çiftliği gördükleri ülkemizde yaşayan art niyetli şahıslar da mide bulandıracak seviyeye ulaşmış durumda…

Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyeti hiç bir güç, belli bir kesimin sistemi olarak gösteremez. Bunu yapanlar hem hadsiz hem de ahlaksızdırlar… Cumhuriyet, Devletimizin vaz geçilmez bir parçasıdır. Bu böyle bilinmeli.

Gelelim Cumhuriyet havarilerine, bu adamlar 2002 yılında “Cumhuriyet elden gidiyor. Ordu yönetime el koysun.” söylemleri ile Milli iradenin büyük bir çoğunlukla seçmiş olduğu AK Parti hükümetini Cumhuriyet karşıtı olarak ilan etmediler mi? Ülkenin her yerinde Cumhuriyet mitingleri düzenleyerek, insanları ikiye bölerek karşı karşıya getirmek istemediler mi? Ne oldu? On dört yıl geçti. Cumhuriyet elden gitti mi?

Halka inanmayan ve hiç bir zamanda halkın desteğini alamayan, tek güvencesi vesayet odakları olan ların güvendiği dağlara kar yağmış olması onları çılgına döndürmüştür. Hiç bir dönem halkı adam yerine koymayan, “halk kimmiş? halkın oyu ile Devlet yönetilir mi? Bu cahiller Devleti yönetenleri tesbit edebilirler mi? Benim oyumla çobanın oyu bir olur mu?” diyerek, halka tepeden bakanlara, HALK DA GEREĞİNİ YAPMAKTADIR. Ve, her daim onları sahanın dışında tutmaktadır. Şu kesin olarak bilinmeli ki HALKIN İRADESİNE HERKES SAYGI GÖSTERMELİDİR. HALK NE DERSE O OLACAKTIR. Vesayetlerinizin tamamı hükümsüzdür.

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kutsalı olarak görülen Cumhuriyetimizi kötü ve çirkin emellerinize malzeme olarak kullanmaktan vaz geçiniz. Bu filmi yıllar önce seyrettik. O zamanda yutturamadınız. Şimdi de yutturamazsınız. Başka malzeme bulun! Bu malzemeniz bayatladı.

Gelelim Atatürk meselesine, deha sahibi dünyanın saygı duyduğu örnek alınan kurtarıcımızın ismini çıkarlarınız için her fırsatta kullanmaktan çekinmediniz.  Mezarda kemiklerini sızlattınız.

Atatürkle yakından uzaktan bir ilgi ve alakası kalmamış bu güruh, Atatürk’e ihanet etmektedirler. Sizin nereniz Atatürk'çü? Vazgeçin bu sevdadan… Bırakın rahat uyusun, Ata’yı… Rahmetli yaşamış olsaydı şu anda Atatürk'çüyüm diye geçinenleri görmek istemezdi.

Evet, değerli okurlarım, başta kendilerine bir faydası olmayan, hiç bir işe yaramayan, hiç kimseye yararı dokunmayan, bir şeyler üretemeyen, işsiz güçsüz, boş kafalıların, algı operasyonlarından beslenen bir güruhun mevcudiyetinden üzüntü duymaktayım.

Bu tipler, gazete okumazlar, haber dinlemezler, Dünya ve Türkiye gündemini takip etmezler. Günlerini kahvehanelerde oyun oynamakla geçiştiren ve akşam olunca da bir içki masasına yamanabildilerse deyme keyiflerine onların… Masada başlarlar ahkam kesmeye, tüm gece boyu devam ederler… Her şeyi onlar bilir…. Onlardan başka kimse doğruyu düşünemez. Erdoğan düşmanlığı ortak bileşenleridir. Neden düşman olduklarını da mantıklı bir şekilde anlatamazlar. İçki masasında hükümet yıkar, hükümet kurarlar. Kendilerinin Cumhuriyetçiliği ve Atatürkçülüğü konusunda mangalda kül bırakmazlar.

Biz sizin zihniyetinizle, ne Cumhuriyetçi oluruz ne de Atatürkçü….  

Biz, değerleriyle bütünleşen bir milletiz. HALK’A İNANIRIZ.

Ve, O NE DERSE ONA SAYGI DUYARIZ…

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları