İdris Ortakaya

Muhteşem Süleyman (Soylu)

İdris Ortakaya

Hem milli, hem yerli, bilgili, becerikli, kaliteli, kişilikli ve en önemlisi cesur ve yürekli oluşu takdire şayandır. Sayın Soylu'yu 15 Temmuz işgal girişimi sırasında da tanıyoruz. Kitlelere öncülük eden bu kahraman insan, elinde silahı ile işgal edilmiş olan Ankara TRT binasına yürüyüşü hiç gözümün önünden gitmiyor.

Evet değerli okurlarım!

İçişleri Bakanlığı gibi çok önemli bir kurumun başına getirilen bu değerli kişi çok isabetli bir seçimdir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarım. Hem sadakatli hem de liyakatli bir seçim yapmıştır.

Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar da çok isabetli bir seçimdir. Her iki bakan birbirlerini tamamlamış durumdadırlar. Ülkemizi yaşanmaz hale getiren terör örgütlerine çok ciddi darbeler indirilmiştir. Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda yapılan bu önemli hizmetlerinden dolayı her iki Bakanımıza ve tüm güvenlik görevlilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Çok şükür bugün ülkemizin her yeri güvenlidir. Doğu ve Güneydoğu bölgemizdeki insanları korku tüneli içinde tutan PKK şu anda kendisi korku tüneli içine girmiştir. Bu iki Bakanlığın yapmış oldukları hizmetler tüm bakanlıklara örnek olmalıdır.

Üzülerek yazıyorum, Cumhurbaşkanlığı sistemi ne yazık ki hayata geçirilemedi. "Eski tas eski hamam misali" Bakanlıklar bir türlü kof yapıdan kurtulamadı. Laçkalık alabildiğine devam etmektedir. Bakanlar kendilerine bağlı kuruluşları dahi tanımakta yetersizdirler. Bırakın kendisine bağlı personeli tanımasını, müdür seviyesinde olan personelini dahi tanıdığını sanmıyorum. Sayın Bakanlardan ricamız; Lütfen Bakanlıklarınızda reform yaparak yeniden dizayn ediniz. Teşkilatlarınıza hâkim olunuz. Yapılan ve yapılacak olan her şeyden bilgi sahibi olmalısınız. Bunları yapabilirseniz eğer, Başkanlık sistemine geçme konusunda çok önemli bir hizmet etmiş olursunuz.

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde güvenlik güçlerimiz canları pahasına çok önemli hizmetler veriyorlar. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık dilerim. Bu muhteşem başarıya ne yazık ki sivil görevliler ve Ak Parti yetkilileri ayak uyduramadılar. Kim bunlar? Valiler, Kaymakamlar ve diğer kamu görevlileri (istisnalar hariç). Kayyumların bir bölümü de bu olumsuzluk içinde bulundular. Ak Partili başkanların bir kısmı rant peşine düştüler. Vatandaşla Devleti bütünleştirmek, PKK'nın ihanetini vatandaşa anlatmak ve vatandaşı kazanmak gibi bir çaba harcamadılar. Böylece terörle mücadele eden güvenlik güçleri büyük bir başarı sağlarken, sivil kanat sınıfta kaldı.

Umarım Cumhurbaşkanımız, bölgeye uygun yetenekli ve liyakatli Vali, Kaymakam ve diğer üst görevli atamasında daha dikkatli davranır. Parti yöneticilerinin de bu hizmetleri yürütebilecek yetenekte olmasına dikkat ederek, layık insanların görevlendirilmesi ülkemizin geleceğine hizmet edecektir.

Ölçünüz nedir diye soranlara diyorum ki, Milletvekili ve Belediye seçimleri ölçüdür. Sivil kanat adam gibi çalışmış olsaydı seçim sonuçları daha farklı olurdu. 

Yeni atanan kayyumlar mutlaka denetim altında tutulmalı. Belediyelerin tüm çalışmaları mercek altına alınmalıdır. Kişisel çıkarlardan uzak, genel çıkarlar ön plana alınmalıdır. Vatandaşın tümü kucaklanmalı. Diyarbakır anaları gibi her ilin analarının oluşması sağlanmalı. PKK'nın İsrail ile işbirlikçi olduğu halka ve kitlelere anlatılmalıdır. Bu yolla halkı kazanabilirsek tüm düşmanları ve yardakçılarını sileriz.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları