İdris Ortakaya

Mit, Ecevit’i CHP’nin Genel Başkanı Yaptı

İdris Ortakaya

CHP, çok garip ve çok ilginç bir adamın yonetimindedir. Bu adamdan CHP bir an önce kurtulmalıdır. Bu kurtuluş hem CHP’ye hem de ülkemize hayır getirecektir.

Kendisine uygun olan yönetimi de aynı ölçüde garip ve ilginç insanlardan oluşmuştur. Bu Genel Başkan ve yönetimi her geçen gün bu partiyi daha büyük sıkıntıların içine itmektedirler. Bunlar devam ettiği sürece bu parti iflah olmaz.

Sayın Genel Başkan, her zamanki ilginçliğine bir yenisini ekleyerek ilginçliğini rekor düzeye ulaştırmıştır. MİT, CHP yi parçalamak için çalışma yürütüyor iddiasında bulunarak, Kemal Kılıçtaroğlu klasiğine bir yenisini eklemiştir.CHP liler bile bu ilginç iddiaya gülerek " MİT’ e gerek yok ki biz zaten devamlı bölünme içindeyiz." diyerek, Genel Başkanlarının bu garipliklerine anlam vermeye çalışmaktadırlar.

Kendi yetersizliğini ve başarısızlığını örtbas etmek için ‘AK partililer CHP’yi parçalayacak” senaryosunu gündeme getirmiştir. Büyle bir iddianın sahibi mutlaka belgeli bilgi sahibidir. Bu bilgi ve belgeyi açıklamamak yanlışın üzerine bir yanlış eklemekten başka bir şey değildir.

Başbakan, ‘belgen bilgin varsa açıkla. açıklamazsan müfterisin’ dedi.

Adamda çıt yok.

Alabildiğine puan kaybeden CHP ile sürekli puan kazanan AK partinin ne işi olabilir.

Neden CHP ile uğraşsınlar?

1968’li yıllarda gelişen Devrimci harekatın yok edilmesi için devletin içinde bulunan derin devlet elemanlarınca MİT devreye sokuldu DEV GENÇ yürütme kurulunun içine sızan ve yürütmenin beş kişisinden biri olan Mahir KAYNAK önemli bir istihbarat elemanıydı. Bu zat Devrimci harekatın silahlı kadrolarının imha edilmesi için onlarca Devrimcinin katledilmesinde büyük rol oynadı. Son olarak da Kızıldere olayı ile Mahir ÇAYAN ve arkadaşlarının toplu katledilmesine imzasını attı. Bu katliam kahramanı, Mahir KAYNAK, yazmış olduğu kitabında, amirlerine " Beni deşifre etmeyin" demiş… Ancak deşifre edilmiş… " Eğer deşifre olmasaydım, şu anda Türkiye’nin en büyük sol partisinin lideri olurdum" diye yazmıştır.

Evet o günlerin en büyük sol siyasi partisi CHP’dir. Ülkemizde gelişen sol harekat Emperyalizmi tedirgin etmiş, işbirlikçileri ile birlikte, gelişen sol harekatı engellemek için deşifre olan Mahir KAYNAĞIN yerine, Ecevit’i lider olarak seçmişlerdir.

Ecevit görevini başarı ile yerine getirmiş ve gelişen sol harekata önemli zararlar vermiştir.

CHP’nin o dönemde iktidar olabilecek bir potansiyele sahip olması, Emperyalistlerin korkulu rüyası haline gelmiştir. Emperyalistler ve işbirlikçileri sol harekatı, alabildiğince engellemek amacı ile her türlü girişimi meşru sayarak, aktörlerini sahneye sürmüşlerdir.

Bir yandan sağcı solcu, kominist faşist ayrımı yaparak kardeşi kardeşe kırdırmış, on binlerce insanın ölümüne neden olmuşlardır. CHP’nin de başına sözde solcu Ecevit’i getirerek amaçlarına ulaşmışlardır.

Şu andaki CHP, ana muhallefet görevini MHP’ye kaptıracak kadar puan kaybetmiş durumdadır.

Bu kaybetme korkusu Kılıçtaroğlunu telaşlandırmıştır.

AK partiyede hiç bir şekilde altarnatif olamayacağını anladığından bir dengesizlik içerisindedir…

Peki, bu dengesizliğin nedeni nedir?

İnanın kendisi bile bunun farkında değildir.

Son söz şudur:

CHP tabanı, paralel yapının elemanı olan Kılıçtaroğlundan ve onun basiretsiz kadrosundan bir an önce kurtulmalıdır.

Bu hem parti için, hem de Ülkemiz için önemlidir.

Yazarın Diğer Yazıları