İdris Ortakaya

Kurtuluş Savaşı Resmen Başlamıştır

İdris Ortakaya

Bir yandan Türkiye sevdalıları, diyer yandan, Türkiye düşmanlarının savaşı resmen başlamış durumdadır. Bu savaşta saflar belirlenmelidir. Ya yurtsever olcak, ülkenin kurtuluşu için mücadele edeceksin yada ihanetçilerle birlikte olacaksın. Başka yolu yoktur.

Gazeteci sayın Cemil Barlas'ın çok güzel ve çok doğru bir tesbitini okudum. Bu önemli tesbitlerinden birisi " IŞID, PARALEL YAPI ve PKK bunların hiç birisinin israil aleyhine bir eylem yaptığını duyan varmı?" diye başladığı yazısı çok ilgimi çekti. Yinede yazının devamında, "80 yıl ülkeyi bizim zannetmişiz. Sahiden bizimmiş gibi davranınca iş patladı" "gerçek kurtuluş savaşını şu an yaşıyoruz" diyen değerli gazeteci yazarla, aynı şeyleri farklı yerlerde düşünenler olduğumuzu görmenin mutluluğu içindeyim. Elbette doğru bir tanedir. Önemli olan doğruyu bulmaktır. Doğruyu tesbit etmek ve kitleleri bu doğru etrafında birleştirmek, önemli bir yurtseverlik örneğidir diye düşünüyorum.

80 yıl boyunca ve halende devam eden puta tapma eğleminden bir türlü kurtulamadık. " istiklal savaşını kime karşı verdik" başlıklı yazımda, ülkemizi işgal eden devletlerin tamamı bizimle savaşmadan, ülkemizi terkettiler. Ülkeden ayrılınca da İstanbulda bir balo, eğlence düzenleyerek kutlama yaptılar. Neyin kutlamasıydı bu, Cumhuriyetimizi dizayn etmenin kutlamasıydı. Petrol kaynaklarımızı aralarında paylaşmanın kutlamasıydı. Bir gecede Cihana 500 yıl hükmeden Osmanlı İmparatorluğunun tarihten silinmesine ilişkin kutlamaydı. Dinini, Dilini, Alfabesini, Giyim ve kuşamını, Yaşama biçimini silmenin kutlamasıydı. Osmanlının hain olduğu imajının yaratılması kutlamasıydı. Soysuz, Sopsuz, geçmişi olmayan, kendilerinin istedikleri gibi bir Türk milleti oluşturmanın kutlamasıydı. Başta İngiltere olmak üzere, ülkemizi işgal eden diğer güçler, yüz yıl boyunca yer altı kaynaklarımızın işletme yetkisini alarak ülkemizden ayrıldılar. Biz sadece Yunanlılar ile savaştık. Diğerlerinede istediklerini verdik ve istediklerini de yaparak istiklal savaşını kazandık.

Bu kazanımdan utanması gerekenleri sıralamak istiyorum. Bundan, Talimatla tarih yazanlar, yazdıranlar utansın. Bizlere yanlış bilgiler verenler utansın. Ülkemize ihanet edenler utansın. Osmanlıyı hain olarak, anlatanlar utansın. Tek partili sistemde, diktatöryanın devam ettiği dönemde, CHP nin ideolojisini devlet ideolojisi olarak ana yasaya ve yasalarımıza yerleştirenler utansın. CHP yi ülkenin sahibi olarak lanse edenler utansın. CHP lilerden başka tüm halk kesimlerine zülm edenler utansın. Ülkemizde yaşayan ve Türk olmayan halkları, adam yerine koymayanlar utansın. 80 yıl bu ülkede yaşayan tüm kesimlere zülmedenler utansın.Tabular yıkılacak. 80 yıl Sovyetler birliği zülmü altında kalan Rus halkı, nasıl ki Lenin ve Stalin'in haykellerini devirerek tabuları yıkmış ve zülmü protesto etmişlerdir. Saddam'ın putları, Kaddafi'nin putları yıkıldığı gibi.

Bu gün Kurtuluş savaşı resmen başlamış durumdadır. Ülkemizin büyümesinden, gelişmesinden, bağımsız olmasından hoşnut olmayan, emperyalist güçler, kendilerine itaat etmeyen ülke yöneticilerimizi devirerek, kendi sözlerini dinleyen bir yapı oluşmasını istemektedirler. Bunlar yerli işbirlikçileri  ve Terör örgütlerince ortaklaşa hareket edenlerdir.Ya ülkene sahip olacaksın ya da bu hainlere teslim olacaksın. PKK ve PARALEL yapı diğer terörist taşeronlarla işbirliği halinde, askerimiz ve polisimize saldırı düzenlemektedirler. Her gün üç beş şehit vermekteyiz.PARALEL teröristlerin, silahlı bir eğlemleri yok, ama Tüm terörist güçleri destekleyen, istihbari bilgi veren, finasmanlarını sağlayan, basın ve medyalarında teröristleri mazlum olarak gösteren ve onlarla işbirliği halinde olan bir örgüttür. Ülkemize, PKK dan daha fazla zarar vermektedirler.

Sonuç olarak, 80 yıldır ülkemizi görünümde biz, özde başkaları yönetti. Biz yönetelim dediğimizde, mesele anlaşıldı. Siz kimsiniz? Biz ne dersek o olur. dediler. Onlara rest çekince, tüm güçleri ile saldırıya geçtiler. Allahtan, Ordumuz bu alçakların denetiminden kurtumuş ve ülkesini savunan bir yapıya kavuşmuştu.  Ordudan bir beklentileri kalmadığı için başka yöntemler geliştirmeye başladılar. Cumhuriyet mitingleri ile başlayan eylemler, gezi olayları ile halk ihtilali yapmaya çalıştılar. Yine olmadı. Seçimle devirmek istediler, blok oluşturdular, yine olmadı. Ülkede silahlı eylem başlattılar. Yine olmadı. Her gün kahpe tuzaklar kurarak, bir çok asker ve polisimizin şehit olmasına sebep oldular. Yine olmadı. Demokratik özerklik ilan ederek T.C yi tanımama kararı aldılar. Yine olmadı. Onlarca Kürt'ü ve Türk' ü katlettiler. Yine olmadı. Devletimizi, kötü duruma düşürmek için, yalan, yanlış bilgilerle " IŞID " a silah gönderiyor diye iftira attılar, yine olmadı. Suriyenin katil lideri Esad'a parlamentodan heyet göndererek, katilin yanında olduklarını söylediler, yine olmadı. Sosyalist enternasyonal toplantısında Başbakanımızı ve devletimizi kötülediler. yine olmadı. Kudurdular. " Ya adam gibi gidecek, yada gitmek zorunda kalacak." diyerek tehditler savurdular. Yine olmadı. Olmayacak da, çünkü hak ile batılın bir savaşıdır. Allahın izniyle hak kazanacaktır.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları