İdris Ortakaya

Kimseye güvenmeden tek başımıza

İdris Ortakaya

Putin, bölgemizin şımarık liderlerinden birisidir. Ukrayna'ya, Kırım’a yaptıkları yanına kar kaldı. “İstediğimi yaparım, kimse bana birşey yapamaz” mantığı ile hareket eden bu şımarık adama, mutlaka birilerinin bir ders vermesi gerekiyordu.

Sahip olduğu MANTIKLA Suriye'deki Faşist rejmin liderine destek vermiş, mazlum insanlara İŞID bahanesi ile bomba yağdırmaya başlamıştır. Mevcut durumu değerlendirirken de  Türkiyenin tepkisini ölçmek üzere zaman zaman Türk hava sahasını ihlal etmiştir. Bu ihlalden dolayı defalarca ikaz edilmesine rağmen hiç mi hiç umursamamıştır. Sınır komşumuz olan Türkmen bölgesinin Esed yandaşlarınca işgal edilmesi için soydaşlarımıza hem karadan hem de denizden bombardımanlarını artırdıkça artırmıştır. Binlerce masum insanı katleden ESET’İN İŞBİRLİKÇİSİ, DAİŞ bahanesiyle TARAFINI DA BELLİ ETMİŞTİR.

Birilerinin buna haddini bildirmesi gerekiyordu. Bu had bildirme işi de piyangodan bize isabet etti. RUSYA hava sahamızı ihlallerini sürdürdü. Uyarıldı. Uyarılara aldırış etmedi. Hava kuvvetlerimizce uçakları düşürüldü. Bu olay Rusya'yı şoke etti. Nasıl olur? Kim cesaret edebilir? Kos kocaman Dünyanın ikinci süper gücü olan Rusyanın uçağını kim düşürebilir? Azgınlaştılar. Kudurdular. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu şaşkınlıkla Devlet adamlığına yakışmayan demeçler vermeye başladılar. Özür dilememizi istediler. Tazminat talebinde bulundular.

Bu isteklere onurlu bir karşılık verilmiş, Türk Devleti gerekeni yapmıştır. Yapılmamış olsaydı, bu şımarık Rus liderinin karşısında kimse duramazdı. Önemli bir ders verilmiş oldu. Herkes haddini bilmelidir.

Bundan sonra ne olacak?

Televizyonlarda yorum yapan kişiler insanımızın kafalarını karıştırmaktan başka bir iş yapmamaktadırlar.

Şu ana kadar AKLI BAŞINDA BİR YORUM DİNLEYEMEDİM.

Herkes, her şeyi kıvırtarak yorumlamaya çalışıyor.

Uçağın düşürülüş nedenini değil de ülkede ve dünyada olup bitenler üzerinden ahkam kesiyorlar.

Rus uçağı ile ilgili yorumlarına bir göz atalım, isterseniz… Nato üyesi bir ülkeyiz. Bize yapılacak herhangi bir saldırı NATO’ya yapılmış sayılır. Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu konuda gerekeni yapar. Yorumcularımız, bu iki Hıristiyan kulubü ile ilgili saatlerce yorum yapıp, tahminler yürüterek, Televizyon ekranlarında kalabilmeyi başarabilmektedirler.

Ekonomik ilişkilerimizin devam etmiş olmasından dolayı, Rusya bizimle ipleri koparabilme noktasına gelemez. Bizim Rusya ya Rusyanınde bize ihtiyacı vardır. Bunları en sade vatandaş dahi bilmektedir. Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışır gibi bu meseleleri kendi aralarında tartışarak, al takkeyi ver külahı diyerek proğram saatini tamamlamanın hazzı ve gururu içinde, çok önemli şeylerin yapılmış olmalarının mutluluğunu paylaşarak, proğramı tamamlamış oluyorlar. İnsanlarımızda bunları kuzu kuzu dinliyor.

Hiç bir yorumcu, NATO’nun ve Birleşmiş Milletler Teşkilatının bir Hırıstiyan Kulübü olduğunu söyleyerek, meseleye bu prespektiften bakmamızı öneremiyor. Tüm Türkiyelilere sesleniyorum. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Herkes aklını başına devşirsin. Ne NATO ne de Birleşmiş Milletler. Bu alçak kuruluşlar ihtiyaç duyduklarında bizi kullanırlar. Herhangi bir çıkarları soz konusu olursa o taktirde bizim yanımızda olduklarını beyan ederler. Aksi taktirde bizim sorunlarımız onların umurunda olmaz. Bu söylemde bulunan bir televizyon yorumcusuna rastladınız mı? Bunlar ülkemizin  gerçekleridir.

Ülkemizde, TÜRKİYE düşmanları ile iş birliği içinde olan bir çok hain mevcuttur. Bunların, Rusya ile ya da Suriye ile bir savaşa girersek, düşmanlarımızın saflarında yer alacaklarından emin olmalısınız. Bu ihanetçi çetelerin ellerinde Gazete, Radyo ve TV kanalları vardır. İfade özgürlüğü diye bir çok ihanetlere imza atabilmekte ve kendilerine, saf, tertemiz insanlarımızdan da taraftar oluşturma girişimlerini devam ettirmektedirler.

Devletin bu ihanet çetelerini tavizsiz bir şekilde cezalandırması gerekir. İhanet edenler mutlaka bedel ödemelidirler. Bunların yalanlarına kanmış bir çok masum insanımız vardır. Onların bir an önce doğruyu görebilmelerini Yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Gün birlik günüdür.

Karşımızdaki güç ister Rusya olsun İster diğer süper güç Amerika olsun, biz birlikte olursak Allahın izniyle bunlar bize vız gelirler.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları