İdris Ortakaya

Kemal bile isyan etti…

İdris Ortakaya

Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum.

İlk defa doğru bir şey söyleme erdemliliğinde bulunarak, teröristin taziyesine giden Milletvekilini eleştirmiş, böyle bir sorumsuzluğun kabul edilemeyeceğini haykırmıştır.

Partisinin içindeki bazı Milletvekilleri PKK militanlarının mezarlarına gül bırakarak taziyelerini bildirmiş olmalarına rağmen, hatta ve hatta onları ulusal kurtuluş savaşı mücadelesi veren kahramanlar olarak savunanlar varken, Kılıçdaroğlu’nun bugünkü tepkisi takdire şayandır.

29 insanın katledilmesine sebep olan bu terörist ve onu biçimleyen uluslararası terör örgütünün siyasi uzantıları, Van’da utanmadan terörist için taziye çadırı oluşturmuşlardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin utancı olan bir PKK Milletvekilinin taziye yerinde devletimiz aleyhine propaganda yaparak, devlete karşı bir misilleme hareketi içerisinde olduğunu savunduğu teröristi kahraman ilan etmiştir.

Aslında iyi de etmiştir. Çünkü bu güne kadar yaptıkları yanlarına kar kalmıştır. Yaptıklarından dolayı kimseye hesap, vermemişlerdir. Bunlara bu kadar tavizkar davranmanın mantığı nedir, anlayamıyorum… Demirtaş, ”sokağa çıkın, yakın, yıkın” diye talimat veriyor; ortalık kan gölüne dönüşüyor, 50 insan ölüyor, ülkeye yüz milyon dolarlarca maddi zarar veriliyor” Devletten çıt yok… Adam halen Genel Başkan olarak görev yapıyor. Halen Milletvekili. Halen dokunulmazlığı var. Halen vergilerimizden toplanan paralarla maaş alıyor. Her gün de devleti suçluyor. Kimseden korkusu yok.

Onlar yapıyor Devlet bakıyor. PKK Milletvekillerinin araçlarında teröristlere cephane, yiyecek içecek taşınıyor ve yakalanıyorlar. Devletten yine çıt yok.

Onlar yapar devlet bakar. Rusya’ya, Yunanistan’a ve Avrupa’nın diğer ülkelerine ülkemizi kötüleyerek şikâyet eden, yalan ve iftira atan bu içimizdeki düşmanlara her hangi bir cezai yaptırım getirilmemektedir.

Her şeyi Cumhurbaşkanından, Başbakandan beklemek kadar abes bir şey olamaz. Herkes adam gibi görevini yapmak zorundadır. Cumhuriyet Savcıları, Adalet Bakanlığı, Emniyet istihbarat, MİT, Valiler, Bakanlar kurulu üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi neredesiniz?

Mekanizmayı işletmek için Cumhurbaşkanı ile Başbakanı mı bekliyorsunuz?

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın samimiyetinden zerre kadar kuşkum yoktur.

Gece gündüz demeden olağanüstü bir gayretle ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Diğer görevlilerin bunlara ayak uyduramadıkları açık bir gerçektir.

Vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini yazarak onlara tercümanlık yapmaya çalışmaktayım.

Ülkemiz insanlarının ortak görüşlerini yansıtma gayreti içindeyim.

Ülkemize düşman olan bu ihanet yapılanmasının biran önce tasfiye edilmesi en büyük dileğimizdir.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları