İdris Ortakaya

Kahrolsun terör ve destekçileri

İdris Ortakaya

Terör, cok alçak ve namusuz bir eylem biçimidir. Bu eylemi gerçekleştirenlere her hangi bir isim bulamıyorum. Hayvan desem, hayvan oğlu hayvan desem hayvanlara hakaret olur. Hayvanlara kıyamam. Şeklen insana benzeyen ve insanla yakından uzaktan hiç bir alakası olmayan bu zalim, acımasız, gaddar, alçak, adi, şerefsiz mahluklar,  insanlığın yüz karasıdırlar.

Dört yaşında hiçbir günahı olmayan çocuğumuz ile anasının karnında doğum sürecini bekleyen bir yavruyu katletmek hangi dine, hangi mantığa, hangi vicdana sığar. Lanet olsun bu alçaklara ve arkalarında bulunan kahpelere.

Değerli okurlarım; PKK denen bu  örgüt, geçmişde Türk silahlı güçlerine karşı vur kaç yöntemi ile silahlı çatışmaya girerken, bugün birçok il ve ilçemizde HDP’li Belediyelerin desteğiyle kazdıkları hendek ve barikatlarla bunu gerçekleştirmeye çalışmaktadırlar. “Öz yönetim” ilan ederek ülkemizi bölmeyi hedefleyen bu adamlar Kürt  halkının da destiğini alacakları düşüncesiyle bir iç savaş çıkarmak gayreti içerisinde olmuşlar, hatta buna da inanmışlardı. Ancak bilmedikleri bir gerçek vardı ki; Kürt halkı bu örgütün gerçek yüzünü görmüş ve onlara verdiği desteği çekmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı’nın kararlı ve tavizsiz “terörle mücadele” anlayısı, bu güruhan, kalıntılarının süpürülerek çöplüğe atılmalarını sağlamıştır. Bir daha geri gelmemek üzere bu ülkeden def olup gideceklerdir.

Metropollerde yapılan, bu rast gele, hedefi olmayan, bir çok mahsum insanın katliamına sebep olan terör saldırıları teröristlerin bittiğinin işaretidir. Kendilerini dev aynasında gören, devlet kurabilmeyi düşünecek kadar ileri giden ve “PKK sizi tükürüğü ile boğar” diyen kendini şaşırmış milletvekilleri ve yönlendiren ağa babaları Amerika dahi PKK’nın başarılı olabileceği inancındaydı. 6 - 7 Ekim olayları ile baş kaldıran, 50’den fazla insanın ölümüne, milyonlarca dolar maddi zarara yol açan eylemlerden cesaret alan bu kendini bilmezler, babalarının talimatı ile “öz yönetim” ilan etmişlerdi.

Ancak bugün, “öz yönetim” ilan ettikleri yerdek hendeklere gömülmüşlerdir. Şu anda bitik durumdadırlar. “Bitmedik. Ayaktayız. İstediğimiz yerde eylem yaparız” imajını tabanına (tabanı da kaldıysa) verme gayreti beyhudedir. Devletimiz, milletimiz bu saldırıların karşısında dim dik ayakta durarak gereken cevabı vermiştir.

Mardin Midyattaki alçak saldırıya karşı Midyat halkı istenilen ve beklenen tepkiyi göstermişlerdir. Midyat halkını saygıyla selamlıyorum. "Kahrolsun PKK" sıloganları ile Midyat çınladı. Türk Bayrakları ile her taraf süslendi. PKK’nın siyasi temsilcileri olan HDP’nin Milletvekilleri ilçeden kovuldu. “Biz Kürdüz. Türk Bayrağına canımız feda olsun. Kimse bizi bölemez.” gibi söylemler, İnşallah ülkemizin tüm il ve ilçelerinde güçlü bir şekilde haykırılacaktır.

Artık bilinmelidir ki; her il, her ilçe de "Kahrolsun PKK” sloganları bundan sonra artık duyulacaktır. Şimdiye kadar PKK insanlarımızı sindirerek, korkutarak korku tüneline sokmuştu.  Şimdi tam tersi söz konusudur.

Devletimiz bizleri korku tünelinden çıkardı. Bu tünele PKK’yı sokmak zorundayız. Bunu başarmanın tek yolu halkla, Devletin bütünleştirilmesinden geçer. Halkımız hazır. Devlet bu fırsatı çok iyi bir şekilde değerlendirmelidir.

Devleti yönetenler bu ilişkileri yürütebilecek bilgi, beceri, deneyim, yeterlilik ve halkla iyi bir iletişim kurabilecek yetenekte olmalıdırlar.

Dileğimiz ve Hükümetimizden beklentilerimiz bunlardır. Bu konunun gücüm yettiği oranda  takipçisi olacağımdan kimsenin endişesi olmasın. Gözüm Devleti yönetenlerin üzerinde olurken, kulağım bölgeden yükselen sesin takipçisi olacaktır…

Şuna kesim olarak inanıyorum ki; Cumhurbaşkanımızın bakış açısı sorunların çözüm reçetesidir.

Allah ülkemizin yar ve yardımcısı olsun.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları