İdris Ortakaya

İsmail çok Kahraman

İdris Ortakaya

AK Part'inin yetkililerine soruyorum; Meclis Başkanı ettiğiniz bu zatı muhteremi çok mu aradınız? Nereden buldunuz bu ilginç adamı. Türkiye de 65 yaşını tamamlamış sahıslardan tapu işlemi yapabilmeleri için doktor raporu isteniyor. Aklı melekleri yerindemi diye. Yoksa yasal olarak yapılan işlem geçerli sayılmıyor. 76 yaşında olan bu zatın Meclis Başkanlığı gibi önemli bir göreve getirilmesi büyük bir hatadır. Bende yetmiş yaşındayım. kendime de hakaretmi ediyorum diye düşünüyorum.

Mecliste görüşülmesi gereken çok acil meseleler var. Bu Başkan, Cumhurbaşkanının dediği gibi tuzluk gibi oturarak görevini yapmamaktadır. Beş yüz Milletvekili adına düzenlenmiş Fezlekeler duruyor. Kamuoyu bu Fezlekelerin bir an önce işleme girmesini beklemektedir. Cumhurbaşkanı defalarca söylüyor. Zorluyor. Kamuoyu baskı yapıyor. Terörist Milletvekillerinin dokunulmazlılarını kaldırarak adalete teslim edin diyorlar. Mecis Başkanı neyi bekliyor. Neden görevini yapmıyor. Tuzluk gibi oturma ile işler yürümez. Yapsana kardeşim görevini. Hem görevini yapmayacaksın hemde çıkıp öyle bir laf edeceksin ki ülke gündemini değiştireceksin. Sen kimsin? Kimden yanasın? Kime hizmet ediyorsun. Mensup olduğun siyasi partinin gündeminde olmayan bir konuyu gündemin birinci maddesi haline getirmeye hakkın varmı? Tepkilerden dolayı geri adım atarak, benim şahsi göruşümdür diyerek çark ediyorsun. Sen Türkiye Büyük Millet Meclisinin başkanısın. Şahsi görüşün olamaz. İstifa et istediğin gibi görüşlerini sun.

Sayın Başkan Laik'lik neden batıyor? Neden Laik'likten rahatsızsın? Anayasamızdan çıkarmak gibi bir yararını söyleyebilirmisin? Bu gün coğrafyamızda yaşayan ve müslümanım diyenler biribirlerinin gırtlaklarını keserken Allahu Ekber diyorlar. Mesep savaşları başlatan insanların katledilmesine göz yuman ve hatta teşfik eden emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürmektir. Ülkemizde yaşayan farklı farklı dini ve mezhebi inaçlarda olan, hatta Dine inanmayan yurttaşlarımız vardır. Kimse kimsenin inancını dizayn etmeye kalkmasın.

Laiklik : Devletin her inanç gurubuna eşit mesafede olması demektir. Kimse kimseye inancını baskı ve şiddetle empoze edemez. Dileyen dilediği gibi inanma özgürlüğüne sahiptir. Bu özgürlüğün güvencesi de Devlettir. Devletin Anayasasıdır. Bu güvenceye sahip olmayan sözde İslam Devletlerinin perişanlığı ortadadır. Bu talihsiz açıklamayı yapan Meclis Başkanını şiddetle kınıyorum. O makamda olmaması gerektiğine inanıyorum.

Başkanın Anayasa dan Laikliğin çıkartılmasının gerekliliğini söylemesinden sonra provakatörler CHP Milletvekilleri ile birlikte Meclisi basarak eylem yaptılar. Ülke alabildiğine gergin duruma getirildi. Ülkenin her yerinde eylemler yapılıyor. Provakatörler, Ülke düşmanları yine ortalığı yakıp yıkıyorlar. Samimi protestocuları yönlendiren kötü niyetli hainlerin ekmeğine yağ sürdün. Ülkenin uğradığı bu zararlara sebep oldun. Hem siyasi partini sıkıntıya soktun. Hem de ülkenin gerilmesine neden oldun. Ülkeyi daha fazla görmeden lütfen istifa et.

Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız , gecelerini gündüzlerine katarak durmadan hizmet üretmeye çalışıyorlar. Allahtan korkun bu insanlara bir yararınız bir hizmetiniz olmuyor bari yararına olmasın. Kendi görevinizi yapmıyor ve suni göndem oluşturarak ülkeye kötülük ediyorsunuz.  Herkes haddini bilmelidir.

Cumhurbaşkanımız hem ülkemizin lideridir. Hem de Dünyada mazlum ülkelerin lideridir. Bu lidere bir yardımınız dokunmuyor bari gölge etmeyin. Lideriniz sizin gibi düşünmüyor. Laik'liği tüm farklı inançların güvencesi olarak görüyor.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları