İdris Ortakaya

Erdoğan Nerede? Siz Neredesiniz!

İdris Ortakaya

Bir ay boyunca her gün iftar yemekleri düzenlendi, İstanbul'da… AK Parti'ye oy verecek olan insanlarla yenildi, içildi, sohbetler yapıldı. Gayet güzel etkinlikler bunlar… Allah oruç ibadetlerini kabul etsin, herkesin… Ancak önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmayalım.

Erdoğan, İstanbul seçimlerine büyük önem vermektedir. Bu seçim mutlaka kazanılmalıdır. Bu anlamda tüm gücüyle İstanbul seçimlerine odaklanmıştır. 

Allah yardımcısı olsun.

Gelelim madalyonun diğer yüzüne. Zillet ittifakı, atlarını nallamış, düşmüş AK Parti'ye oy vereceklerin peşine. Bire bir mücadele ediyorlar. Erdoğan'ın ekibi ise istisnalar hariç; geneli yemekler, içmekler ve ziyafetler çekerek AK Partili seçmenlerden AK Parti'ye oy isteme yarışına girmişler.

Birileri sosyal medyada 5 milyon insana iftar yemeği verildiğini paylaşıyor. "Bunlar Ak partiye oy verseler kesinlikle AK Parti kazanır"  diyorlar..  Allah, Erdoğan'a yardımcı olsun.

Beşir Atalay'ın Van Milletvekili adaylığı sırasında Van'a gittim. Beşir Atalay'ın kazanması için on günde, elliye yakın toplantı yaptım. Toplantıma katılanların tamamı PKK sempatizanlarıydı. Bir çoğuda akrabalarımdı. Her toplantımda on kişiden dokuzunu ikna edemesem de  bir kişiyi ikna ediyordum. Kafalarını doğru yönde karıştırıyordum.

AK Parti'ye oy vereceklerle hiç bir şekilde toplantı yapmadım. AK Partili seçmen zaten oyunu AK Partiye veriyordu… Öyle çok büyük bir sıkıntı söz konusu değildi…

Şu an bakıyorum! İstanbul'daki teşkilat takip ettiğim kadarıyla ev ev dolaşıyor…

Özellikle kadın kolları samimi bir çalışma yürütüyorlar.

Görevlendirilen Milletvekillerinde bu performansı göremiyorum.

Hemşehrileriyle boy boy resimler çekerek sosyal medyada paylaşıyorlar.

Çok samimi oldukları inancında değilim.

Benim İstanbul'da bir çok akrabam ve arkadaşlarım bulunuyor… Onları, telefonla devamlı kontrol altında tutmaya çalışıyorum. AK Parti taraftarı olmayan arkadaşlarımla da sürekli irtibat halindeyim. Yazışıyorum. Bazıları benimle olan ilişkilerini kesiyorlar. Bazıları direniyor, bazıları da ikna oluyorlar.

Çalışma böyle olmalı.

Çalışmada samimi olunmalı.

Göstermelik çalışma olmamalı.

Adam baldızının evine misafir oluyor, resim çektirerek sosyal medyada paylaşırken " Seçim çalışmalarını yürütüyoruz" diyor.

Ben, İstanbul'da görevlendirilen AK Parti teşkilat mensuplarından, Milletvekillerinden, Cumhurbaşkanı danışmanlarından tüm meyhaneleri, birahaneleri, kafeleri dolaşarak İstanbul'un meselelerini tartışmalarını beklemekteyim.

Çok az bir zaman kaldı.

Resim çektirip poz vermek yerine samimi bir gayret beklemekteyim.

Kendimden örnek verirken, kendimi övme gibi bir amaç içinde değilim.

Samimiyetsizlere örnek teşkil edilmesini amaçlamaktayım.

Erdoğan ne yapsın?

Tek başına bir partidir. Partisi de Erdoğan'ın yarısı kadar çalışabilirse kimseye ihtiyaç kalmaz.

Ben partilisi değilim ama partililerinden daha çok çalıştığıma inanıyorum.

İstanbul mutlaka kazanılmalı.

Allah ülkemizin yardımcısı olsun.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları