İdris Ortakaya

Dünyada savaş sonsuza kadar devam edecektir

İdris Ortakaya

İnsan'ın olduğu her yerde savaş da var olacaktır. Yeni yıl dileklerinin tamamı savaşsız barış dolu bir yıl hayali ile doludur. Bu güzel dilekler insan olan her kesin ortak amacı olmalıdır. Ne yazık ki bu insani duygularımız hayal ötesine geçememektedir.

Dünyada savaşa ayrılan bütçenin yüzde biri insanı yaşatma projesi için ayrılmış olsaydı, hiç bir insan ac'ından ölmezdi. Bu gün üstünde yaşadığımız yer kürede her gün binlerce insan ac'ından ölmektedir. Bu anlayış insan denen varlık için bir yüz karası belgesidir. " İnsanı yaşatki Devlet yaşasın " anlayışı atalarımızın insani anlayışıdır. " Yurtta sulh Cihanda sulh " anlayışı da atalarımıza ait bir anlayıştır. Bu insani anlayışların sahipleri olmak onur verici bir durumdur. Ancak Dünyada ki gelişmelerden ülkemizi soyutlama imkanına sahip değiliz. Dünyada olup biten her şey, istesekte istemesekte bizi direk olarak etkilemektedir. Bundan uzak kalma şansına sahip değiliz.

Dünyanın en güçlü ülkeleri yaşadığımız coğrafya içinde bulunan Suriye'den pay almak amacı ile kendi kontrollerinde bulunan terör örgütleri ile birlikte güç dengelerini test etmeye çalışmaktadırlar. Acımasız bir savaş sürmektedir. On milyonlara yakın insan göç etmek zorunda kalmış, milyona yaklaşan insan katliamı gerçekleşmiştir. Bu acımasız savaş sınırlarımızda devam ederken ülke olarak bizim bu olayların dışında kalabilme imkanımız olamazdı. Ülkemizi bu kirli savaştan en az zararla kurtarmak için doğru bir politika belirlemiş olmamız, akliselim bir yaklaşımdır. Silah tüccarları üretmiş oldukları silahlarını bölgemizde kullanımını sağlayarak güç testi yapma imkanı bulmuşlardır.

Dünyadaki çıkar ilişkileri devam ettiği sürece savaşlarda devam edecektir. Doyumsuz bir varlık olan insan egosunun ülke'ler yönetimine yansıması savaş olaylarını dahada hızlandırmaktadır. Dünyay'ı yöneten sermaye gurupları arasında en etkin olanı silah üreticileridir. Üretilen bu silahlar satılmak zorundadır. Silahın satılması için savaşın olması gerekmektedir. Savaş çıkarma konusu bu aşağılık varlıkların uzmanlık alanlarıdır. İstedikleri her yerde savaş çıkarma yeteneğine sahiptirler. Terör örgütlerinin tamamı bu alçakların denetimi altındadır. İnsanların ölmesi, yok olması umurlarında değildir. Bunlar için önemli olan silahlarının pazarlanması işidir.

Evet değerli okurlarım, düşünün bu ilişki devam ettiği sürece barıştan bahsetmek mümkün olabilirmi? Elbette olamaz. Bu hayalimizin gerçek olabilmesi için Dünyayı yöneten iyi insanların, güçlü ve kararlı olmasından geçer. Her şeye rağmen, bu insani duygularımızı devam ettirerek, Dünyada Barış Yurdumuzda barış söylemlerini geliştirmekte fayda vardır. Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları