İdris Ortakaya

Dünyada emsali görülmemiş bir protesto

İdris Ortakaya

Evet, değerli okurlarım, tam ondört yıldır bu ülkeyi yöneten bir iktidar mevcuttur. Aynı sürede varlığını devam ettiren bir de ana muhallefet partisi vardır.

Dünyanın her yerinde Devleti uzun süre yöneten siyasi partiler vatandaşlarının gözünde yıpranmış bir duruma düşerler. Ne yaparlarsa yapsınlar mutlaka bir çok insanın tepkisi ile karşılaşırlar. Tabi iktidar partisi ne kadar çok yıpranırsa muhallefette o oranda güç kazanır. Son ondört yıldır ülkemizi yöneten siyasi parti her girdiği seçimde daha güçlü bir şekilde iktidar olurken ne acıdır ki ana muhalefet yerinde saymaya devam etmektedir. Bu kadar ilginç ve garip bir durum Dünyada ilk kez ülkemizde meydana gelmiştir.

Ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkesini seven, milli bir duruşu olan, önemli bir şahsiyetti. Sayın Deniz Baykal’dan bahsediyorum. Deniz Baykal, FETO Terör Örgütü’nün kurduğu bir kumpas sonucunda görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Fetonun kaseti ile göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu normal şartlarda CHP gibi bir partinin ilçe başkanı dahi olamayacak kadar boş bir insandır. Bu, yeteneksiz ve yetersiz insan birilerinin emrine girerek CHP’ye Genel Başkan olmuştur. Bu CHP tabanı için ülkemizin yaşadığı büyük bir talihsizliktir.

CHP’yi PKK ile işbirliği içerisine sokan Kılıçdaroğlu, bu işbirliğinden dolayı toplumun önemli bir kesiminden tepki almıştır. Her gün şehit cenazeleri tören yapılıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun cenaze törenlerine katılması istenmemektedir. Protesto edilmektedir. Hatta cenaze törenine katılan Kılıçdaroğluna yumurta ile saldırı bile düzenlenmiştir. Şehit cenazelerine gönderdiği çelenklerini Şehit aileleri kabul etmeyerek, çelenkleri tören alanından dışarı atmıştır.

Ülkeyi keskin bir şekilde kamplara bölmeye çalışan ve tüm Türkiye düşmanları ile işbirliği yapan, ülkemizi Avrupalı haçlı şeytanlara şikayet eden, Suriyenin katil liderine heyetler gönderen, PKK ile ortak hareket eden bu zatın gerçek yüzü açığa çıkmıştır.

Bu zat gerçek bir pravokatördür. Direnin diyor. Korkmayın diyor. Kitleleri provoke ederek Devlete karşı  isyana teşvik ediyor. “Kanımızı akıtırız” gibi söylemleriyle insanları kin ve nefrete iten tehlikeli bir oyun  sergiliyor. Kılıçdaroğlu, gerçekten bir ihanet projesidir. Vatansever gerçek CHP’liler bu adama siyaseten haddini bildirmelidir. Devlet tüm mekanizmaları çalıştırılarak bir an önce harekete geçmelidir. Kamuoyumuz ülke düşmanlarını çok iyi bir şekilde tanımaktadır. Bunlardan halkımız yeri geldiğinde mutlaka hesap soracaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilşkin oylamada HDP ile ortak hareket eden CHP ve Genel Başkanı toplumumuzdan çok büyük bir tepki almıştır. Bu tepkiler üzerine geri adım atarak dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasında 20 civarında CHP’li vekilin destek vermesi sonucunda dokunulmazlıklar kalkmıştır. Ülkeye ihanet eden Milletvekillerine yargı yolu açılmıştır. Kılıçdaroğlu’nun yanlış politikası CHP içindeki yutsever milletvekilleri ve tabanda bulunan samimi CHP’lileri isyan ettirme noktasına getirmiştir. Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığını devam ettirebilme şansı artık yoktur. İnşallah bu yapıdan CHP’de, ülkemiz de bir an önce kurtulur.

Ülkemiz için hizmet eden herkes halkımızdan gerekli değeri mutlaka göreceklerdir.

İhanet eden hainler de mutlaka ihanetlerinin bedelini ödeyeceklerdir.

Yüce Allah ülkemizin düşmanlarını kahretsin, birlik ve beraberliğimizi daim etsin, inşallah…

Saygılarımla

Yazarın Diğer Yazıları