İdris Ortakaya

Demokrasi çağdaş toplumların yaşam biçimidir

İdris Ortakaya

Ülkemizde demokrasi tam anlamıyla teşekkül etmediği için sorun yaşamaktayız. Bu yaşanan sorunların demokratik çözümleri yavaş yavaş, sindire sindire toplumumuza enjekte edilmektedir. Bu enjekte edilen demokratik çözümler toplumun çok büyük bir bölümünce benimsenip kabul görür olmasını sevinç ve mutlulukla karşılamaktayız. Çok küçük bir bölümü tarafından'da benimsenmemiş olduğu gerçeğine'de üzülmemek mümkün değildir. Demokratik kazanımlardan rahatsızlık duyanların bir bölümü, demokrasiyi hazmedemeyen, demokrasi düşmanları ile ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlenmesinden rahatsız olan ülkemiz düşmanlarıdırlar.
 Demokrasi, ülkemizde mevcut bulunan her sorunu çözebilecek önemli bir reçetedir. Bu reçetenin hazırlanmasına toplumun her kesimi destek vermelidir. Toplumsal gerilimin ateşini düşürecek ve toplumu kardeşçe bir arada tutacak ortak değerleri üretemediğimiz zaman, ülkede barışı, huzuru sağlamak son derece zorlaşır. Bu gün içinde bulunduğumuz çözüm süreci çok önemli ve hayati bir süreçtir. Bu süreçte birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuzun bilincinde olmalıyız. Ortak değerlerimizi sahiplenerek, toplumun kafasında oluşan bölünme, parçalanma, çatışma ve ayrışma korkularını yok etmek durumundayız. Bütün bunları yapabilmemiz için iyi niyetli çabalarımızı ortaya koymak zorundayız. Bu anlamda toplumun tüm fertlerine görev ve sorumluluk düşmektedir.
 Demokratikleşme paketinin Avrupa birliğinin müktesebatının yol göstericiliği doğrultusunda hazırlanmış olmasının da çok büyük bir önemi vardır. Demokratikleşme Avrupa birliğine üye olmamızın koşuludur. Bu demokratik reformları ülke olarak yapmak zorundayız. Muhalefet partileri demokratik reformlara mutlaka destek vermelidirler. Bu konu ülke çıkarlarını içeren bir konudur. Bunu siyasi çıkar malzemesi  olarak kullanmaya kimsenin hakkı yoktur.
 Ülkemize barış, kardeşlik ve huzurun gelmesini istemeyenler ülkemizin düşmanlarıdırlar. Bu ülkeyi seven herkes, ülkesini sahiplenmeli, barış ve kardeşliğin gelmesi için mücadele etmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları