İdris Ortakaya

Cumhurbaşkanı Açıklamasıyla Şaşırttı

İdris Ortakaya

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün açıklamasını hayretle dinledim. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların dış mihraklı olduğunu düşünmediğini, bu söylemlerin üçüncü sınıf ülkelerin söylemi olduğunu söylemesini şaşkınlıkla karşıladım.

          Paralel yapı, çok karanlık bir yapıdır. Bu yapı TSK dan tutun devletin her kademesinde örgütlenen, özellikle Emniyet ve adalet içinde, güçlü bir şekilde örgütlenmiş olmaları ihtilal yapabilecek şartların oluşturulmasını sağlamak görevi ile yükümlenmişlerdir. Bunlar milyonlarca insanı dinlemiş, belgelemiş, resimlemiş ve arşivleyerek talimat beklemeye hazır hale getirilmiştir. Bunların bu Ülkede, Devlet’i soyan, hırsızlık yapan, Devlet malını gasp eden, ihale yolsuzluğu yapan insanlarla bir dertleri yoktur. Bu arşivlemeyi de bu ülkenin menfaatleri için kullanma gibi bir görevleri de yoktur.

          Sayın Cumhurbaşkanının, paralel yapının varlığına itirazı yok. Ancak bu yapının ülkemiz düşmanı olan dış mihrakların bir tasarrufu olmadığını söylemesi ilginçtir. Bu organizasyon Emperyalistlerin istihbarat örgütlerinin ve yerli işbirlikçileri olan paralel yapının bir eylemi olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Asyada, Avrupada, Ortadoğuda, Afrikada örgütlenen bu yapı kime hizmet ediyor. Kimdir bunlar. Dertleri ne? Hoca efendilerinin Amerikada keyif çatarken, milyar dolarları yönetirken, kime hizmet ettiğini bilmemek ya çok saflık olur yada bilinçli bir kamuflaj olur.

          Ülkemizde, ülkemiz menfaatleri için çalışan emniyet güçlerimiz, mahkeme kararı ile şüphelendikleri teknik takibe alarak, suçluları suç üstü yaparak yakalayıp adalete teslim ederler. Bu konu ile ilgili binlerce işlem yapılmış ve binlerce suçlu yakalanarak adalete teslim edilmiştir. Ancak paralel yapı bunun tam tersini yapmış. İnsanların işledikleri suçları deşifre etmemiş. Yakalanmaları için herhangi bir girişimde bulunmamış. Elde ettikleri belge ve bilgileri arşivleyerek, yıllarca bekletmişler. Ta ki ağababalarından talimat gelinceye kadar

          Bu şantajcı işbirlikçiler, bu ülkenin düşmanlarıdır. Bunlardan biran önce kurtulmak ulusal bir görevdir. Bu olayı siyasi çıkar malzemesi yapanlar, bu ülkeye düşmanlık ederler. Bu paralel yapıdan kurtulmak tüm siyasi partilerin önceliği olmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları