İdris Ortakaya

CHP misyonunu yitirdi…

İdris Ortakaya

CHP Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulan ilk siyasi partisidir. Misyon ve vizyonu olan saygın bu yapı bugün yöneticilerinin kifayetsizliği nedeniyle ilkesiz, misyonu ve vizyonu olmayan bir konuma getirildi.

          CHP yönetiminde bulunan yeteneksiz, beceriksiz, bilgisiz yönetim kadrosu, CHP’yi bir çıkmazın içine itmiştir.

24.08.2013 tarihli Vansesi gazetesindeki “CHP Acınacak Durumdadır” başlıklı yazımın son paragrafında “parti üst yönetiminde görev alan MHP kafalı, CHP lilerin varlığı partide istenilen verimi elde etmeye engel olmuşlardır. Bu ilginç yapı ile parti hiçbir yere gidemez. CHP’nin önünde iki seçenek olduğuna inanıyorum. CHP, MHP ile birleşir ise, güçlü bir parti olacaklarına inanıyorum. Ya da CHP yönetim kadrosunda bulunan MHP’lileri ayıklayarak, partinin sosyal demokrasi anlayışına getirilmesi ile CHP parti olarak kendini kurtarır diye düşünüyorum.” demiştim.

Bu iki seçenekten birincisini seçerek, MHP ile birleşmeyi sekiz ay önceki köşe yazımda yazmıştım. Kılıçdaroğlu, CHP’nin misyonunun ruhuna fatiha okuttu.

          CHP altı ok üzerine bir kurt resmi koyarak kendini yeniden dizayn etmelidir. CHP tarihi süreç içinde bu kadar yeteneksiz, bilgisiz, beceriksiz, kalitesiz bir genel başkanla yönetilmemişti. Seçim sonrasında yapmış olduğu açıklamalarından hicap duydum. Seçimin galibiymiş gibi bir havaya girmesini şaşkınlıkla karşıladım. Devletin gizli sırlarını ifşa etmesinin adına ihanet denir. Bu ihaneti, pişkin bir eda ile değerlendirmesinin ne kadar büyük bir suç olduğunun farkında olmayacak kadar cahilce yaklaşımını hayretle karşılıyorum. Ülkemize ihanet eden ajanların bile zor başarabilecekleri, devlet sırrını paralel yapı vasıtasıyla ele geçirerek siyasi menfaatleri için çekinmeden açıklayan bu kişi ihanet suçu ile yargılanmalıdır.

Kuran’la yakından uzaktan ilgisi olmayan bu ihanetlerin çete reisi, şimdi Kur’an ayetlerinin savunuculuğuna soyunmuş olma konusundaki samimiyetsizliğini artık herkes görmektedir.

İstifayı gerektiren bir durum olmadığını açıklayan zatı muhterem “anlattıklarını halkın anlamadığını, halk anlayıncaya kadar anlatacağını” söyleyerek, meseleyi kendisinin anlayamamış olduğunu bir türlü kabullenememektedir.

          Kılıçdaroğlu’nun yapabileceği en doğru davranış, derhal olağanüstü genel kurulu toplayarak CHP’ye yakışan bir yönetimin işbaşına getirilmesini sağlamak olmalıdır.

Gerçek CHP’liler (kurt başı işaret edenler değil) tabanda bu olayı hareketlendirerek partilerine sahip olmak için gerekeni yapmalıdırlar.

Partiyi bu olumsuz unsurlardan kurtarmalıdırlar.

Yıllarını bu partiye vermiş bir insan olarak CHP’nin bu yapısından, ilkesizliğinden, Genel Başkanın yeteneksizliğinden, bilinçsizliğinden utanç duyuyorum.

Bu partiye kaliteli bir genel başkan ile birlikte iyi, yetenekli ve kaliteli bir kadro getirilmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları