İdris Ortakaya

CHP acınacak durumdadır

İdris Ortakaya

Yazıklar olsun, gençliğimizi, yıllarımızı, verdiğimiz partinin düşmüş olduğu duruma bakın. İki genel başkan yardımcıları biribirlerini Kürtçülük ve faşistlikle suçlayarak,yumruklaşıyorlar.Türkiye cumhuriyetinin kurucusu olan,ülkenin en büyük siyasi partisi olan CHP kimlerin elinde kaldı.Ne rezil durumlara düştü,nekadar küçüldü.Giderekte daha çok küçülecek gibi görünüyor.
1999 yılında Van Milletvekili adayı oldum.O dönemde partimizin Kürt sorununun çözümüne ilişkin çok ciddi bir programı vardı.Bu program çok ilerici,çok demokratik bir programdı.Ben o dönemde yapmış olduğum basın toplantısında Kürt meselesini bizim parti çözer, bizden başka kimse bu meseleyi çözemez diye iddialı bir konuşma yapmıştım.Şimdi mahçup olmuş durumdayım.Kürt meselesi konusunda en çok zikzak yapan bir parti konumuna düşmüştür Genel başkan Diyarbakır'da farklı, Ankara'da farklı konuşuyor.Aslında genel başkan hiç konuşmasa daha çok puan kazanır diye düşünüyorum.Çünkü konuştukça batıyor. Başbakan Erdoğan dişine göre bulduğu ana muhalefet partisi liderini her seferinde yerden yere vuruyor.Ülkenin çok önemli sorunları var iken,saçma sapan konuşmaları ile hem kendisini hemde güzelim partiyi rezil ediyor.Parti bu kadro ile hiçbir adım ilerleyemeyeceği gibi geriye gidecektir.
Ülkemizdeki bütün siyasi partiler bizim partilerimizdir.Ben bir yurttaş olarak her siyasi partinin yönetimine becerikli bilgili kadroların gelmesini isterim.Çünkü bu partilerin tümü ülkemizin yönetimine talip olan partilerdir.Bu partilerin yönetim kadroları iyi ve donanımlı insanlardan oluşması ülkenin gelişimine hizmet etmiş olurlar.Aksine işe yaramaz,kendi içlerinde ,bile tutarlı olmayan,plansız programsız bir yapı oluştururlar.Bu günkü gibi,üzülerek ifade ediyorum ,ülkemizde muhalefet partileri yoktur.ne ana muhalif,ne yavru muhalif,nede bala muhalif bunların topu muhalefet partileri olsa ne yazar? Biribirlerine küfür etmekten,hakaret etmekten başka bir şey yaptıkları yok .ben bir yurttaş olarak hergün televizyonlardaki seviyesizliklerden çok rahatsız olduğumu ve ülkem adına utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum.Muhalefet olmak bu değildir.Muhalefet ülkenin geleceğine ilişkin fikir üretir. Sorunların çözümüne ilişkin çözüm yolları önerir. Hükümetin her yaptığı icraatları takip eder.doğru,iyi,ülke çıkarlarına uygun olanları taktir,ülke çıkarlarına uygun olmayan icraatları da eleştirerek kamuoyu ile paylaşır.hükümeti yönlendirir.planlar ve programlar hazırlar.ülkenin geleceğine ilişkin plan ve programlarını,açık oturumlarla,panellerle,konferanslarla toplumun her kesimine ulaştırır.Bunları yapan bir siyasi parti gördünüz mü? 
MHP'nin ülkenin en acil ve en önemli sorunu olan demokratikleşme "Kürt "sorununa baştan tavrını koyarak "böyle bir sorunu baştan ret eden ve hiç kimseyle bu meseleyi görüşmeyeceklerini mertçe belirten" tavrına saygı duyulur. CHP ise bir taraftan çözümde yer almayı isteyen ve bir türlü bu isteğini hayata geçiremeyen alabildiğince zikzak çizen bir parti konumuna düşmüştür. Parti üst yönetiminde görev alan MHP kafalı, CHP lilerin varlığı partide istenilen verimi elde etmeye engel olmuşlardır. .Bu ilginç yapı ile parti hiçbir yere gidemez.CHP'nin önünde iki seçenek olduğuna inanıyorum.CHP, MHP ile birleşir ise, güçlü bir parti olacaklarına inanıyorum.Yada CHP yönetim kadrosunda bulunan MHP'lileri ayıklayarak partiyi sosyal demokrasi anlayışına getirilmesi ile CHP parti olarak kendini kurtarır diye düşünüyorum.
Ülkemizde bulunan siyasi partilerin hepsi bizim partilerimizdir, her partinin yönetim kadrosuna mutlaka bilinçli donanımlı insanların seçilmesi gerekmektedir. Bu konuda her yurttaşın duyarlı davranmasının doğru olduğuna inanıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları