İdris Ortakaya

Beşir Atalay Van için önemli bir şanstır

İdris Ortakaya

Van'da, siyasilerin göremediği, görüp de sessiz kaldıkları, bana ne diyerek önemsemedikleri ya da meselelerin çözümü için  güçlerinin yetemiyeceğini anlayarak, uzak durdukları, çok önemli sorunlarımız vardır.

Bunların en önemlisi ve en acil olanı Van'da ve çevresinde yaşayan tüm insanlar için hayati önem taşıyan, Van gölünün kirletilmiş olması ve kirliliğin aralıksız bir şekilde devam etmesi olayıdır.

Değerli okurlarım, Van Gölü, yoğun bakımda yatan bir hasta gibidir. Bu hasta tedavi edilmediği taktirde, komaya girecektir. Komaya girerse, onu yeniden yaşama dönüştürme şansına sahip olamayız. Kimsenin ciddiye almadığı bu sorun, terör sorunundan daha önemli bir sorundur. Hastamızı kaybedersek, Van kaybeder. Bölge kaybeder. Van’da ve bölgede kimse yaşama imkanı bulamaz. Dünyanın ender yerlerinden birisi olan bu doğa cennetini kaybetme riski ile karşı karşıyayız. Herkes bu işin ciddiyetinin farkına varmalıdır.

Ben, İdris ORTAKAYA, Ankara Van Derneği Başkanı...Deprem öncesi, Almanya Hamburg Ünversitesi’nden iki Profesör ile birlikte Van'da çok ciddi bir çalışma yürüttük. Yüzüncü yıl Ünversitesi’nden üç bilim adamı da bize katılarak katkı sundular. Ankara Van Derneği ve paydaşları olan Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Belediyesi olarak, Ankara Sürmeli Otel’de Van Denizi Çalıştayı düzenledik. Bu çalıştay sonucunu iki yüz sayfalık bir rapor haline dönüştürerek, Van Valiliği ve Van Belediye Başkanlığına sunduk. Bizim bu çalışmalarımızdan daha önce de Van gölü ile ilgili bir çok çalışmaların yapıldığını bilmekteyim. Ancak biz hastalığı teşhis ettik, tedavi edilecek seçenekleri belirledik. Tam sağlıklı bir sonuç alacağımız esnada, o deprem denen acı olayı yaşadık. Gündeme deprem oturunca, Van Gölü ile ilgili çalışmalarımız tamamen gündem dışında kaldı.

Şu anda hayallerimizin gerçekleşeceği umudu doğdu içimize. Sayın Beşir Atalay bu umudumuzun mimarı olacaktır, inşallah… Bu sorun bizzatihi Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanın istemesi ile çözülür. Bunların dışında hiç kimse çözemez. Bu sorunu da ilgililere götürebilecek, ilgilenilmesini isteyebilecek tek insan, Sayın Beşir Atalay’dır. Bu anlamda ‘Sayın Beşir Atalay Van için Van'lılar için büyük bir şanstır’ diyorum.

Sayın Atalay’ı Van Milletvekili adayı olarak görevlendiren ilgililere, sonsuz şükranlarımızı sunarız. “Hepimiz Kardeşiz” projesini Türkiye gündemine sokan, “güç birliği oluşturulduğunda her sorunun çözümlenebileceği gerçeği ile bizleri tanıştıran” Sayın Atalay’ın, Van’da “birlik ve beraberlik konusunda önemli adımlar atacağına inancımız sonsuz”…

Şimdi top Vanlı seçmenlerde, Sayın Atalay’ı öyle candan sahiplenmeliyiz ki, onu güçlü bir şekilde Ankara’ya göndermeliyiz.

O’nu sorunlarımızın çözümü konusunda güçlü kılmalıyız.

Van'a, Vanlılara ve Türkiyelilere başarılar diliyorum.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları