İdris Ortakaya

Benim kadersiz halkım

İdris Ortakaya

Kimler bizleri yönetti. Kimleri adam etti bu ülke. Kimleri zengin etti. Kimlerin dikta zülmü altında kaldı bu ülke halkları.

Bir zamanlar, Siyaset, Mafya ve Polis üçlüsü tarafından yönetildik. Bu üçlü yapı tek bir amaç uğruna bir araya gelmiş ve her türlü yolsuzlukları yaparak sermaye anlamında güce ulaşmayı pilanlamışlardı. Bu soyguncu ve vurguncu alçaklar, Devletin gücünü arkalarına alarak halkı ve devleti soyma doğrultusunda işlerini yıllarca yürüttüler. Onlarca banka batırarak milyar dolarlarca vurgun vurduklarını hatırlayalım. Bu alçak vurguncu çetelerin ağa babaları da Devleti yönetiyorlardı. Ülkenin seksen sente muhtaç olduğunu açıkça söyleyen, Başbakanlarımız ve Cumhurbaşkanlarımız vardı. Ülkemiz tam bir iflasla karşı karşıyaydı. Sıfırı tüketmişti. Dünya Bankası İMF nin vermiş olduğu milyarlarca krediler sayesinde ayakta durabiliyorduk.

Doğu ve Güney Doğuda ki uyuşturucu ve diyer kaçak mallar PKK ile Devleti yöneten asker ve Polisler tarafından ortaklaşa yapıldığı yazılıyordu. Bunların ilşkisini açıklayan gazeteciler, yazarlar ve normal vatandaşlarda bu alçaklar tarafından katlediliyorlardı. Devletin izniyle, göz yumması ile sınır geçişleri tamamen PKK nın denetimine sunulduğu ileri sürülüyordu. Uludere'deki olayı Roboski katliamı, diye seslendirilen PKK TaraftarlarıT.C işlemiş iddiası, ile Dünya Devletlerine ülkemizi şikayet etmişlerdi. O bölgede PKK nın izni ve bilgisi dışında kuş bile uçamazken, normal kaçakçı kürtlerin katliamına ortam hazırlayan ve Devlete de ihbar eden PKK'nın ta kendisidir. Kürtlerin ölmeleri PKK nın umurunda bile değildir. PKK Kürtlerin cesetleri üzerinden siyası rant elde etme peşine düşmüştür. PKK nın tek bir amacı vardır.Türkiye Devletini zor duruma düşürerek ağababalarının daha fazla güvenini kazanmaktır.

Evet, değerli okurlarım ve Devletin yetkilileri, üç yıl önce roboskide kurulan tezgahın aynısı Hakkari'nin Çukurca İlçesinin ÇIĞLI köyünde yapılmak isteniyor. PKK yanlısı tüm medya kuruluşları bu tezgahın hazırlığı içindedirler. Tüm ilgililere duyrulur. Çığlı köyü neden PKK için önemlidir. PKK nın her türlü silah ve mühimmatları bu köyden geçmektedir. Bu köyde PKK ya ait onlarca malzeme gizlenebilen depoları mevcuttur. Silah dışında da sıgara, ve diğer kaçak mallar da bu köyden geçmektedir. Bu yol kapatıldığı taktirde PKK ekonomik alamda önemli bir darbe almış olur. Geçmişteki Devlet PKK ilişkileri kısmende olsa bugün de varlığını devam ettirmektedir.

Devlet gereğini yaparsa bu pisliklerden kurtuluruz. Devletin içinde bir takım olumsuz unsurlar olabilir. Bu tür insanların ayıklanması zarureti vardır. Her gün onlarca şehit veriyoruz. Kendi kişisel çıkarları için hainlerle ortaklık kurabilecek kadar alçak, namusuz kişiler mutlaka ayıklanmalıdır. Çığlı köyünde on Şehit verdik. Halen bu köyde çatışmalar devam etmektedir. Trilyonlar değerinde sıgara ve diğer kaçak mallar yakalandı. Bu köy PKK nın deposudur. Buradan mallar ülkenin her tarafına gönderilir. Üç kuruş para kazanacağım diye ülkesine ihanet eden Devlet görevlileri tesbit edilerek Devlet görevinden uzaklaştırılmalıdırlar. Çığlı köyü bu anlamda PKK için çok önemlidir. Bu köyde, PKK bir tezgah sergilemeye çalışıyor. Roboski benzeri olayı Çığlı'da yapmayı planlamaktadır.  Normal kaçakçıların geçişi tezgahlanacak ve Devlete ihbarda bulunacaklar, öldürülenlerin cesetleri üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışacaklar. Devleti yönetenlerin çok dikkatlı olmaları gerekiyor. Yetkilileri uyarıyorum.

Bölgede çok önemli bir güç kaybına uğrayan PKK çok zor duruma düşmüştür. Devlet bu kararlı tutumunu devam ettirmek zorundadır. Vatandaşlar Devlete yeniden güven duymaya başladılar. Devlet vatandaşlara sevgi ve şefkat göstererek yanına almalıdır. Devlet ve millet bütünlüğü mutlaka sağlanmalıdır. Bu birlik sağlandığı taktirde PKK bitti demektir. Bu birliğin sağlanması için bölgeye gönderilen Valiler, Kaymakamlar, Emniyet Müdürleri ve diğer yetkililer mutlaka liyakatlı cesur,toplumla iç içe olan, idare-i maslahatçı olmayan, her alanda varlığını gösteren, sosyal, kültürel, ekonomik, projeler üreten kişilerden oluşmalıdır. Bilgili, becerikli, yetenekli ve insanlarla beşeri ilişkileri en üst seviyede tutabilecek yöneticilerle bölge taçlandırılmalıdır.

Değerli okurlarım, kendimizi ifade etmek için yazmaktan, konuşmaktan başka bir imkanımız yoktur. Bu gazetede yazdığımız yazılar ilgililere ne oranda ulaştığını da bilmemekteyiz. Cumhurbaşkanının görevlileri bu yazılarımızı Sn. Cumhurbaşkanına ulaştırmıyorlarsa büyük vebal altındadırlar. Başbakanın görevlileri bu yazılarımızı Başbakana ulaştırmıyorlarsa vebal altındadırlar. Vali ilin Cumhurbaşkanıdır. Çok ciddi yazılar yazıyoruz. Bu yazılarımız mutlaka ilgililere ulaştırılmaları,gereğini yapmaları gerekir. Saygılarımı sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları