İdris Ortakaya

Başbakanın dikkatine sunulur 8

İdris Ortakaya

Sayın Başbakanım, yazı dizimin sekizinci bölümü devletin içinde bulunan ihanet şebekelerinin temizlenmesine ilişkin olacaktır.

Bu ülkenin ekmeğini yiyen ancak ülkeye ihanet edenlerin varlığı inkar edilemez bir gerçektir.  Devlet'te görev yapan farklı farklı düşüncelerde olan insanlardan bahsetmiyorum. Tabiki ki herkes aynı düşüncede olamaz ve olmamalıdır. Herkes birbirinin penceresinden bakmak zorunda da değildir. Dileyen dilediği siyasi düşünceye sahip olabilir ve özgürce düşünebilir. Bu da demokrasinin gereğidir.

Bahse konu olan devlet içine çöreklenmiş ideolojik militanlardır. Bu militanların derdi “devlet'te memur olarak çalışmak” değildir. Bunlar devlet içinde “devlete ihanet etmek için görevlendirilmiş militanlardır”. Her ortamda ve her şartta ihanet etmekten çekinmeyen bu gürühun devlet içinde barındırılmasının önü kesilmelidir. Başta paralel yapı militanları olmak üzere varlıklarını sürdürmektedirler.

Paralel yapı devletin her kademesini ele geçirmiş bir ihanet şebekesidir. Siz bir çok kurumun genel müdürlerini paralelci diye görevden aldınız. Ancak kadrolarını dağıtmadınız.Teşkilat içinde örgütlenmiş olan paralel yapı kadroları dim dik ayakta durmaktadır. Bu militan kadrolar dağıtılmadığı sürece paralel yapıya hizmet, devlete ihanet devam edecektir. Bu teröristlerin devletten tamamen dışlanması sağlanmalıdır. Aksine ihanetten kurtulma şansımız olamayacaktır.

Paralel’in denetiminde olan devlet içindeki görevliler hizmetlerini kusursuz bir şekilde yürütmektedirler. Bu çalışmalarından bilgi sahibi olmalarına rağmen yetkililer korkularından seslerini çıkaramamaktadırlar. Bunlar devletten maaş alan ve devlete ihanet edenlerdir. Devlet bir an önce bu ihanet çetelerinden kurtulmalıdır.

Doğu Ve Güneydoğu’daki Belediyelerin bir çoğu teröre bulaşmış ve teröre hizmet etmişlerdir.Hatta teröristleri istihtam ettirerek Belediye personeli olarak görevlendirmişlerdir. Devletin ödediği paralarla teröristlere maaş verilmiştir. Bu maaşlı teröristler, teröre hizmet ederken, ülkeye de ihanet etmişlerdir. Teröre  bulaşmış, destek olmuş, yardım ve yataklık etmiş herkesten hesap sorulmalı, bedel ödetilmelidir.

Doğu ve Güneydoğuda çeşitli meslek odaları ve bir çok sivil toplum kuruluşları da ideolojik anlamda Paralelin emrinde ve hizmetindedirler. Bu kurum ve kuruluşların bir an önce Paralelin denetiminden kurtarılarak, kendi asli görevleri ve ilgi alanlarına geri dönmeleri sağlanmalıdır. Kısacası rayından çıkmış olan Doğu ve Güneydoğu bölgemizde var olan her şey yeniden yerli yerine oturtulmalıdır. Paralel yapı, ve uzantıları tamamen bölgeden dışlanmalıdırlar. Devlet bölgede kamu düzenini mutlaka egemen kılmalıdır.

ALLAH ÜLKEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları