İdris Ortakaya

Başbakanın dikkatine sunulur '5'

İdris Ortakaya

Sayın Başbakanım, ülkemizde bulunan gerek kamu kuruluşları ve gerekse özel sektör kuruluşlarının içinde bulundukları aksaklıkları bu yazı dizisinde hem zat-ı alinize hem de kamuoyuna aktarmaya çalışıyorum. İnşallah bu aksaklıklar düzeltilir diye umudumu devam ettirmekteyim. Konular zat-ı alinize intikal ettirildiği taktirde, yanlışların mutlaka giderileceğine inanıyorum. Tek endişem bu taleplerimizin sizlere ulaştırılmamasıdır.

Siz bu ülkenin Başbakanısınız... Bu ülkede olup biten ve olacak olanlardan haberdar olmalısınız. Günümüzde dünya bir cep telefonuna sığdırılmıştır. İsteyen, istediği bilgiye internetten anında ulaşabilme imkanına sahiptir. Biz seksenbir ilden birisiyiz. yirmi büyük ilin içinde yer alan bir nüfusa sahibiz. Gazetemiz 78 yıldan beri günlük çıkarılan siyasi gazetedir. Bu gazetenin köşe yazarlarının yazıları dikkate alınmıyorsa ülke idaresinde büyük bir eksiklik olacağı kanaatindeyim. Ve aynı zamanda şunu da düşünürüm… Van ile ilgili herhangi bir bilgiye ihtiyacınız yok… Zat-ı alinizi tenzih ederek söylüyorum, bu serzenişim, bu konularda sizleri bilgilendirmeyen ve görevlerini eksik yapan görevlilerinizedir.

Sayın Başbakanım, bu günkü yazımın konusu bazı telefon operatörleri üzerinedir. Şirketler tarafından vatandaşlar dolandırılıyor, dolandırıcılara aracılık edilmektedir. Bir çok dolandırıcı, vurguncu guruplar, şirketler, kuruluşlar ya da şahıslar, telefon şirketleriyle nasıl bir anlaşma yapmışlarsa bilemiyorum ama bildiğim bir şey var… O da nasıl dolandırıldıkları… Konuyu bilgilerinize sunmaya çalışacağım.

Bir yakınımın, samimi bir arkadaşının Facebook'una giren dolandırıcılar, “Faturalı telefon numaranı ver. Yakınlarının telefonlarını da verebilirsin, elimde bir çok MİGROS hediye çeki var, her birisi 100 TL. değerindedir. Yabancılara vereceğime yakınlarıma dağıtıyorum”  diyorlar… Sonrasında da “telefon numaranıza bir mesaj gelecek, o mesaja “evet” yazıp, gönderirseniz, çekinizi kullanabilirsiniz” söylemi ile kişiyi cezbediyorlar…. Evet yazıp gönderenlerin başına ne mi geliyor… telefon şirketi anında dolandırıcının hesabına para havalesi yapıyor… Ve dolandırıcı Facebook’taki hesabını anında kapatıyor…

Yakınım dolandırıldığını anlayınca telefon operatörlerine ulaşıp dolandırıldığını söylüyor, ancak şirket biz bir şey yapamayız, sizin adınıza ödeme yaptık. Siz savcılığa başvurun diyerek, başından atıyor. Savcılığa yapılan başvurudan da hiç bir sonuç çıkmıyor. Firma dolandırılan miktarı faturaya ekleyerek vatandaştan tahsil ediyor.

Bu ve benzeri bir çok dolandırıcılık işlemlerine aracılık yapılmaktadır. Sözleşme imzalayan bu şebekelere her hangi bir yasal işlem uygulanmamaktadır. Dolandırılan insanlar, yüz, üçyüz, beşyüz TL. gibi bir mağduriyete uğramış olduklarını sinelerine çekiyor ve bununla alakalı olarak dev bir kuruluşla uğraşacak güçleri olmadığından, dolandırılmalarına razı oluyorlar.

Sayın Başbakanım, bu ilginç dolandırıcılık olayına resmen aracılık eden, bu aracılıktan küçük kazanımlara dahi tenezzül eden bu firma yetkililerinin gözünü toprak doyursun, diyorum

Telefonlardan dünya parası kazanan bu aç gözlü yetkililerden vatandaşlarımız adına hesap sormanız dileği ile saygılarımı sunuyorum.

Yazarın Diğer Yazıları