İdris Ortakaya

Başbakanın dikkatine '3'

İdris Ortakaya

Sayın Başbakanım, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi “Hukuk ve Hukukun Üstünlüğü Kavramının” tam olarak anlaşılamamasıdır. Gerek yurdumuzda gerekse dünyada HUKUK, HAKLIDAN YANA DEĞİL, GÜÇLÜDEN YANA OLMUŞTUR. Bir kaç Avrupa ülkesinin dışında hukukun adil karar verdiği hiç bir ülke yoktur. Tarafsız, adil ve hakkaniyetli karar verebilecek bir hukuk kurumunu görmek önceliğimizdir.

Ülkemizdeki tüm kurumlar Cumhuriyeti dizayn eden CHP’nin ideolojisi doğrultusunda biçimlenmiştir. Hukuk’da bunlardan birisidir. Bu anlamda hukuktan tarafsızlık beklenemez. Bu yapıyı düzeltelim dediğinizde tüm güçleri karşınızda bulursunuz. Feryat figan ederler. "Cumhuriyet elden gidiyor, Hukuk kalmadı, devletin kurumları etkisiz hale getiriliyor, dikta rejmi kuruluyor ve daha neler neler derler. Birilerinin yerlerini değiştirmeye kalkarsanız, yandaş hukuk düzeni oluşturuluyor diye çığlık atarlar. Sanki atamaya çalıştığınız hukukçu dışarıdan ithal edilmiştir.

Değerli Başbakanım, sizden beklediğimiz doğru düzenleme yapmanızdır. Hukuku siyasallaştırmadan yeniden dizay etmelisiniz. Yandaş hukuk düzeni kurmaya çalışırsanız sizin de onlardan bir farkınız kalmaz. Yanlışın üstüne yanlışla gitmiş olursunuz. Hukuk herkese lazım. İdeolojik  hukukçuları hukuk kurumunda barındırmamalısınz. paralel örgütün militanlarını temizlemelisiniz.

On yıllık süre içinde büyük sıkıntıların yaşandığını gözlemledik. Belli ölçüde hukuk kurumlarının içindeki militanları etkisiz hale gedirdiniz. Bu çalışmanız yeterli mi? Elbette değil. Bu yapının tüm uzantılarından kurtulmalısınız.

İstanbul Baro Başkanı “hukuk elden gidiyor” diye feryat ederek, hukukun tarafsızlığını savunuyor pozisyonlarındadır. Bu zatı tanımadan dinleyenler, söylediklerinin ne kadar güzel , ne kadar doğru olduğuna inanacaklar. CHP ideolojisinin savunuculuğunu yapan bu zat-ı muhterem Başkan Feyzioğlu, ülkemizde hukuku babalarının çiftliği haline getirmeye çalıştıklarını hiç belli etmiyor... Çünkü onlar halkı aptal zanedenlerdendirler. Bilmezler ki halk onlardan daha bilinçli ve herşeyin farkındadır.

Başbakanım, kaliteli kişiliğinize güvenerek, diyorum ki, HUKUK müessesesini hem CHP’nin hem de paralelcilerin denetiminden kurtarın. Bunu yaparken sakın ola AK Parti’nin denetimine sokmayın. Böyle bir yanlışı yaparsanız vebal altında kalırsınız. Hukuku temsil edecek kişilerde önemli kriterler aramalısınız. Aklıma gelenleri yazmaya çalışacağım. Vicdanlı olması, Karakterli olması, Yeterli olması. Yetenekli olması. Allah korkusu ile terbiye edilmiş olması. Hakkaniyetli olması. Kimseye haksızlık etmemesi. Herkesi eşit görmesi. Hiç kimseye bağlı olmaması. Hiç bir siyasi parti ile organik bağının bulunmaması. Ülkesini seven ve ülkesi için canını feda edebilecek kalitede olması. Bu kritere sahip hukukçularımız vardır. Bu kişileri bulup hukuk kurumlarımızın yönetimine getirmelisiniz.

Saygıdeğer Başbakanım, geciken adalet, adalet değildir. Adli kurumlarımız da diğer kurumlar gibi zafiyet içindedir. Bir an önce halkımızın gözünde gerçek değerlerine ulaşmasını sağlamalısınız. Çağdaş ülkelerin hukuk düzeni gibi bir düzen kurmanızı bekler, saygılarımı sunarım.

Yazarın Diğer Yazıları