İdris Ortakaya

Bağımsız Türkiye

İdris Ortakaya

Bu slogan 1980 öncesi devrimcilerin değişmez sloganıydı,1980 öncesinde rahmetli Bülent Ecevit'in ülkemizi, istedikleri doğrultuda yönetmek isteyen hatta talimatları ile yöneten emperyalist güçlerin iki önemli talimatlarına karşı koyması ve onların istediklerini yapmaması ilk onurlu başkaldırıdır. Bunlardan birisi haşhaş ekiminin yasaklanmasına karşı çıkması bir diğeri de Kıbrıs harekatının başlatılması olayıdır.
Tabi'î ki bu iki olay bizi bağımsız ülke konumuna ulaştıramadı. Globalleşen dünyada bağımsız olmak kolay değil ancak kısmi bağımsızlık dahi insanların özlemidir. Her ne olursa olsun sayın Ecevit'in davranışı cumhuriyet tarihimizdeki en onurlu başkaldırı olarak tarihimizin altın sayfalarında yerini alacaktır. Tüm devrimcilerin, yurtseverlerin ve aydınların ortak görüşü; ülkemizin istihbarat örgütü emperyalistlerin istihbarat örgütlerinin emrinde ve onların denetiminde görev yaptığıdır. Bu gün ülkemizde gelişen mavi Marmara gemisi olayı ve İsrail devletinin haksızlığına karşı koyan ve iki yılı aşkın bir süre İsrail ile olan ilişkilerin askıya alması İsrail gibi Amerikanın şımarık çocuğuna özür diletip tazminat ödettirmesi de tarihimizin altın sayfalarına yazılması gerekmez mi?
2010 yılında Mit Müsteşarlığına atanan sayın Hakan Fidan İsrail'in istemediği bir isimdi. İsrail'in isteyip istememesi ülkeyi yönetenlerin umurunda olmadı. Mit hem Amerikan istihbarat örgütünü ve hem de İsrail'in mosad'ını devre dışı bırakarak kendi ülkesinin çıkarları doğrultusunda hizmet vermeyi başarılı bir şekilde sürdürdü. Emperyalizmin istihbarat örgütleri ile içli dışlı olmaması bu güçleri alabildiğince rahatsız etti. Bu rahatsızlıklarından dolayı da Sayın Fidanın aleyhine başlatılan yıpratma politikaları, bütün hızıyla devam etti. ABD Basını bir haftada ikinci kez MİT Müsteşarı Sayın Hakan Fidan'ı hedef alarak yıpratma kampanyası başlattı Bir ülkenin bağımsız bir ülke olabilmesi için öncelikle istihbarat örgütünün bağımsız olması gerekir. İşte bağımsızlığın ilk adımı ülkemizce atılmıştır. Ortak istihbarat yapıldığı dönemlerde, inisiyatif onlarda olduğu için istedikleri bilgiyi verip istemediklerini vermemektedirler. Bazende yanlış bilgi dahi verebilmektedirler bunlardan kimse hesap soramamaktadır. Şu anda istihbarat örgütünün inisiyatifi tamamen Türk istihbaratı denetimine geçmesi işlerine gelmemektedir. Bu yüzden karalama kampanyaları başlatılmış. Hakan Fidan ülkemiz bağımsızlığının simgesidir. Sayın Fidanı sahiplenmek ülkeyi sahiplenmek anlamına gelir.
Bağımsız Türkiye sloganları atanlar; haber alma teşkilatının bağımsızlığı için mücadele eden Sayın Hakan Fidan ve Türkiye cumhuriyeti Devletinin, devleti yönetenlerin atmış oldukları bu cesur ve yürekli adıma destek vermelidirler. Sözde devrimci olunmaz. Özde devrimci olunur. Son on yılda birçok devrimler gerçekleşmiştir. Ülkemizde. Bu devrimci girişimleri candan destekliyorum. Emeği geçenleri de kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları