İdris Ortakaya

Anadolu Basın ve Yayın Birliğinin Başkanlar Kurulu Toplantısı Ankarada Yapıldı

İdris Ortakaya

Toplantı Bütün Sivil İnisiyatif Oluşumu Genel Merkezinde yapıldı. Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı sayın Salih Ergül ve Anadolu Basın Yayın Birliği Yüksek Danışma Kurulu Başkanı İdris Ortakaya'nın başkanlığında toplanan Başkanlar Kurulu toplantısına Genel Başkan Yardımcılarından Zeki Bostancı, Genel Başkan Yardımcısı EGEM TV sahibi Soner Demiröz, Şube Başkanları, Sendika Genel Başkanları, Gazete sahipleri, TV sahipleri katılım sağladı. Toplantıda basının içinde bulunduğu sıkıntılar gündeme getirildi. Yeni kurulacak hükümete “basın ve yayınla ilgili” bilgi aktarılmasına, sorunların çözümüne yönelik önerilerde bulunulmasına karar verildi. Ayrıca,  Anadou Basın Yayın Birliği Ankara il teşkilatı fesih edilerek, yeni müteşebbis heyete yetki verildi.

Değerli okurlarım, gündem oldukça yoğun… Her zaman dile getirdiğim ve bir kez daha hatırlatmak gereğini duyduğum konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Devlet, hantal yapısından bir an önce kurtulmalıdır. Miladını doldurmuş olan Parlamenter sistemin yerine daha aktif ve daha pratik çözümler üreteceğine inandığım Başkanlık sistemi mutlaka getirilmelidir.

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kurulan Hükümet 20 ayını doldurdu. Ülkenin önünde dağ gibi sorunlar mevcut… Bu sorunları Cumhurbaşkanı ile Başbakanın tek başlarına çözmesi mümkün değildir. Her Bakan da en az onlar gibi çalışmak ve çözüm üretmek zorundadır.

Peki Sn. Bakanlar görevlerinin gereğini yerine getirebildiler mi? Getiremedikleri ortadadır. Sağlık Bakanlığında yaşanan utanç tablosu kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Eski para ile 300 trilyonluk reçete vurgunu, tesedüfen yakalanıyor. Kim bilir daha ne vurgunlar yapılmıştır. Bakanlık mensuplarının içinde, terör örgütü elemanları, aslanlar gibi görevlerini sürdürdükleri ileri sürülmektedir. Sosyal medyada Devlete küfreden, hakaret eden, ilaç çalan, ilaçları terör örgütüne aktaran bir çok terörist doktor, memur halen görevlerini sürdürmektedirler. Sağlık Bakanı bu utanç tablosuna rağmen halen Bakanlık yapmaktan utanmıyorsa onun adına ben utanıyorum. Bakan ve tüm yetkililer derhal görevden alınmalıdırlar.

Gelelim Milli Eğitim Bakanına… Öğretmen teröristler güvenlik kuvvetlerimizle girdikleri silahlı çatışmada öldürülüyorlar. Milli Eğitim Müdürlüklerinde idareci pozisyonunda bulunan onlarca terörit var… Militan yetiştirmeye çalışan yüzlerce öğretmen mevcut… Cumhurbaşkanının bastırması ile Başbakan bir genelge yayınlayarak "Terör örgütü ile ilişkisi tesbit edilenlerin derhal görevine son verilsin" denilmesine rağmen, kimlerin görevine son verildi? Hiç kimsenin… Milli Eğitim Bakanı halen utanmadan Bakanlık görevine devam ediyorsa,  onun adına ben utanıyorum.

Gelelim sayın Numan Kurtulmuşa… Güzel konuşan, hitabeti düzgün olan Başbakan yardımcısı… Hükümet sözcüsü, bu görevini gayet iyi bir şekilde yürütüyor. Basınla ilgili meselelere bakalım… Basın İlan Kurumu ismi ile maruf bir kurumumuz var… Basının desteklenmesi ve basınla yerelin buluşması anlamında önemli görevleri var… Ancak söz konusu kurum Paralel Yapının denetimi altındadır… Genel Müdürü görevden alınmış olsa da alt kadrolarının çoğunluğu  FETO örgütü adına sanki çalışmaktadırlar. Anadolu basınının sindirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar, yerel basına kan kusturmaktadırlar.

Bunların bu yanlı tutumları nedeni ile bir çok gazete yayınına son vermek zorunda kalmıştır. Bu teşkilat içinde bir çok Zekeriya Özler vardır. Şimdi Sn. Kurtulmuşa soruyorum? Bu kurumun ihanetlerinden sen utanmıyorsan senin adına ben utanıyorum.

Millet meclisinde HDP’li vekillerin danışmanlarının kandilden görevlendirildiklerini haberlerde izliyoruz. Arkadaşlar bu nasıl bir devlet anlayışı. Bu adamlara danışmanlık kadrosu tahsis eden, onaylayan bu utanmaz adamlar kimlerdir? Bu devleti yönetenler değiller mi? Bu ayıplarından dolayı halen o yetkili makamlarda görev yapıyorlarsa utanmalıdırlar. Hangi birini yazalım. Devlet sıkıntılı bir durumdadır. Allah yardımcımız olsun. Her gün onlarca şehit vermekteyiz. İki Devlet kurumu canları pahasına görev yapmaktadırlar. Diğerleri eski Türkiyenin kalıntılarıdır.

Bu işin  çözümü yine CUMHURBAŞKANIMIZA düşüyor…

O nedenle bir an önce YENİ ANAYASA OLUŞTURULMALI, BAŞKANLIK SİSTEMİNE geçilmeli…

Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok… Bir an önce “neticeye” odaklanan çalışmalara hız vermeli, ülkemizde “belirsizliğe izin vermemeliyiz”…

Başarı “inananların olacaktır”.

Başarı “hepimizin olacaktır”.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları