Hikmet Aksoy

Zor bir dönemden geçiyoruz...

Hikmet Aksoy

Bu köşenin sadece benim görüşlerimin yer aldığı bir alan olarak görülmesini istemem. Herkes için kürsü olsun, her eli kalem tutan, görüşlerini yazsın isterim. "Serbest Kürsü" gibi herkes sorunlarını, görüşlerini, dileklerini yazarsa, bunlar gazete sayfalarında yer alırsa demokrasiye, bu yoldan da katkı verilebileceğine inanıyorum.

 İşte size bir örnek: Düşünce, davranış, söylemiyle "örnek kimlik" olarak gördüğüm sevgili arkadaşım, edebiyatçı kardeşim Samet Kuleyin'in Facebook sayfasındaki mesajını alıntılayıp sizlere sunuyorum. İşte Samet Kuleyin'in mesajı:

 "Siyasi içerikli yazılarımın siz değerli dostlar nezdinde fazla bir karşılık bulmadığını biliyorum. Okurlar genellikle kolay okunan duygusal yazılardan keyif alıyorlar. Ama unutulmamalı ki; insanın hayat, kainat ve toplum karşısında aldığı tavır siyasetin kendisidir. Yoksa, sadece bir ideolojiye veya partiye bağlılık değildir.

Ordumuz Suriye topraklarına girdi, Allah burunlarını kanatmasın.

Millet olarak onların yanında olduğumuzu, birlik ve beraberlik mesajları vererek kanıtlamalıyız. Olması gereken bir harekattı ve yapılıyor.

Buraya kadar her şey normal de; insan bir de geçmişi hatırlamaktan kendini alamıyor.    Ordumuzun vatansever, kahraman, milliyetçi subay ve komutanlarını;  Amerika ve FETÖ işbirliğiyle zindanlara attıran kimler?

PKK'lı teröristlerden gizli tanık (Şemdin Sakık) yaparak ordumuzun mensuplarının zindanlarda çürümesine seyirci kalanlar kimler? Süleymaniye'de Türk askerinin başına çuval geçirilirken, Muavenet zırhlısı vurulurken dilini yutanlar kimler?

Sahi biri bana açıklasın! Suriye'de muhalif gruplara destek verilirken bu ülkenin parçalanması istenmiyor muydu? Peki, parçalanan ülkede etnik ve mezhep temelli devlet veya devletlerin kurulacağını bilmek için "Strajetik Derinlik" okumaya gerek var mı?

Daha dün Barzani'yi adam yerine koyup onunla ticaret yapanlar, şimdi kellesini istiyorlar. Irak'ta, Kürtlerin özerklik ilanına ses çıkarmayanlar bunun ne kadar yanlış olduğunu şimdi anlıyorlar. Örnekleri çoğaltıp başınızı ağırtmak istemiyorum. Ama bu kadar hata yapıp git-gel yaşayanların da ülkemize bedel ödettirmesinden korkuyorum. Ayrıca şunu da söylemek zorundayım;  kendini sol, sosyalist veya sosyal demokrat olarak tanımlayıp "Aman Amerika ile ilişkiler bozulmasın" diyenleri de kınıyorum.

Türkiye yalnızlaşıyor gibi sloganlara sarılıp NATO ve Atlantik edebiyatı yapanların bu ülke sevdalısı olduklarına asla inanmam.

Dolar yükselecekse yükselsin, Borsa düşecekse düşsün umurumda değil. Bunları çok uluslu şirketler düşünsün. Benim inandığım şu: Amerika dünyada kaybediyor. Doların saltanatı yıkılıyor. Sizler köşe başını tutmuş bir avuç Amerikancı, Soros beslemesi, etki ajanı görevli, holding sözcüsü sözde gazetecilere aldanmayın. Sesinizi yükselterek  "kahrolsun Amerika" deyin. Zira milletimiz ordumuzun arkasında. İyi akşamlar."

Teşekkür ederim sevgili Samet Kuleyin...

Ulusça çok zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız.

Yazarın Diğer Yazıları