Hikmet Aksoy

Trump da hata yaparsa?

Hikmet Aksoy

ABD Başkanı Trump'ın Müslümanları aşağılayan kararına   tepki vermesi  beklenen çevrelerce duyulmadı anlaşılan... Hastane koridorlarında sessizlik işareti yapan hemşire fotoğrafını anımsadım bu duyarsızlık karşısında...

Hadi, Müslüman dünyasından ses yok, Batı dünyasının sözde demokratları, devlet başkanları  da, Trump'a kelam etmediler, edemediler bu konuda.

Bir korku mu bu acaba?

Başkan Trump haklı mı yoksa?

Evet, yoksa "sükut ikrardan gelir" durumunda mı koca Müslüman dünyası?

Peki, neyin suçlusu bu dünya?

Suçu ne?

Suçun olmadığı yerde nasıl bir ceza anlayışıdır Başkan Trump'ın tutumu?

Başkan Trump, belki bir "cihan imparatorluğu" düşüne kapılmış olmanın dayanılmaz hafifliğiyle böyle yanlış bir yola mı çıkmış bulunuyor dersiniz?

Hak mı verelim yoksa kendisine?

Öyle ya;

* Müslüman dünyanın yeraltı/yerüstü servetlerini sömüren...

* Canı istediğinde masa üzerine serdiği dünya haritasında cetvel-gönye ile yeni sınırlar çizip, bunu dayatan...

* Kafa tutanın, direnenin ağzını burnunu dağıtan...

* Ülkesini tar-ü mar eden...

* Bigünah insanları öldüren...

* Ölmeyeni perişan eden...

Bir anlayışın devamı "süt liman" bir manzara mı olur?

Başkan Trump da;  "astığım astık, kestiğim kestik" zihniyetini  Ortadoğu coğrafyasında uygulayan Obama'ya özenmemesini; O'nun politikalarını uygulamamasını bekleriz.

Çünkü, bu coğrafyanın insanı Obama'nın yanlış görüş ve anlayışından kaynaklanan politikaları yüzünden hiç hak etmediği eza ve cefaya maruz kaldı.

Bu politikaların devamında Ortadoğu'da ABD'ye giderek artan bir tepkiler  sürecinin hızlanacağını söylersek hata yapmış olmayız herhalde...

xxx

Bizim, "Alma mazlumun ahını..." diye başlayan bir Atalar sözümüz var. Dikkatinizi çekmek isterim, dünya üzerinde mezalim/zülüm, eza/cefa, haksızlık üzerine kurulmuş, adaletin söz konusu olmadığı devletler hiç bir yanı/yönü ve insani tutumu örnek gösterilmeden tarih  sahnesinde yer alamadan sönüp gittiler.

Başkan Trump, Obama'nın yolunda devam ederse sıkıntılarımız maalesef devam edecek...

Ortadoğu insanını acılarının dinmesini bekliyor. Bunun için Başkan Trump, Obama'nın aksine tutumla bu coğrafya insanının kalbini kazanmayı bilmeli...

Yazarın Diğer Yazıları