Hikmet Aksoy

Siyasetçi de mi ithal etsek!...

Hikmet Aksoy

ANKARA - Yabancı futbolcu konusunda duyarlı olduğumu bilen arkadaşlarımın çoğu Konyaspor-GS karşılaşmasında takım kadroları açıklanınca mail yağdırdılar adresime...   

Galatasaray 11 futbolcu ile sahada yer almış...

Eh, şükür bunu da gördük!..

Türk futbol tarihine altın harflerle(!) yazılması gereken bir başlangıç bu!..

Kimler zil takıp oynasın şimdi?

Ne demek "yabancı" futbolcu?

Niçin garipsiyoruz ki?

Henüz  ulusal sanayi heyecanını beyinlerinde oluşturamamış bir toplumun dışarıdan futbolcu  ithal etmesi öyle garipsenecek bir olay değil hem...

Tarım ürünlerinde kendine yetebilen bir ülke iken dışarıdan; buğday, mercimek, sarımsak, saman, mısır, arpa, pirinç, soya, pamuk  ithal eden Türkiye futbolcu ithal etse ne olur?

Vah benim çocukluğum/gençliğim... Neler de öğretilmişti benim kuşağıma...

Vah benim öğretmenlerim vah!.. Öyle bir ofsayta düşürdüler ki sizleri; şimdi sizin öğretilerinizin tamamen tersi yapılıyor.

Oysa sizler; "Yerli malı Türk'ün malı, her Türk onu kullanmalı..." diye genç beyinlerimize ne güzel öğretiler/bilgiler yerleştirmiştiniz. Bizler, hepimiz Alpullu Şeker Fabrikamızla, Kayseri ve Malatya Bez Fabrikalarımızla, Beykoz Ayakkabı Fabrikamızla, Karabük Demir Çelik Fabrikamızla ve daha nice yerli üretim yapan fabrikalarımızla övünç duyuyor; bayramlarda ekonomik bağımsızlığımız  için "Yerli malı Türk'ün malı...." diye haykırıyorduk.

Benim kuşağımın yaşı geçti, köprünün altından çok sular akıp gitti.

Yani, zaman geçti.

Şimdi "ithal furyası" yaşanıyor ülkemde...

Ülkemin genç nüfusundan yetenekli futbolcu yetiştiremiyor, işin çirkini, ayıbı olan futbolcu ithaline yöneliyoruz.

Önce bir-iki ile başlayan yabancı futbolcu oynatma hakkı, son Konyaspor-GS karşılaşmasıyla rezalete dönüştü

Türk futbolu sömürge alanına dönüştü.

TFF'nin gözü aydın!..

Bu ne böyle yabancı hayranlığı? Kendi futbolcularımıza "aşağılık duygusu" aşılamanın yoludur bu uygulama... Türk futboluna altyapıya verdiği önemle her yıl  yıldızlar kazandıran İzmir/Altınordu kulübünün öğretisi bile  futbolumuzu yönetenleri derin uykudan uyandıramıyor.

Çok yazık!.. Trabzonspor'un zora düştüğü anlarda aklına getirdiği "altyapı" gerçeğinden günyüzüne çıkardığı Yusuf'un ve Abdülkadir'in birer süper yetenek olmaları bile kimsenin umurunda değil.

Har vurup harman savur, milyonlarca döviz karşılığında fersude/yaşlanmış  futbolcuları ithal et ülkeye.

Bari oldu olacak, dışardan siyasetçi ithal etmeyi düşünen biri olsa da kurtulsak şu siyasal alandaki kısır çekişmelerden..

Yazarın Diğer Yazıları