Hikmet Aksoy

Oslo'da yine mi oyun tezgahlanıyor?

Hikmet Aksoy

Gazete haberine bakarsanız, sanki yeni bir "Oslo mutabakatı" arayışı peşinde olan insanlar var.

Gazete haberi aynen şöyle: "Akil İnsanlar heyetinde yer alan isimler, Norveç'in başkenti Oslo'da bir araya geldi.

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'da çalışan gazeteci Ayser Çınar, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir fotoğraf paylaştı. Paylaşımda, Kürt sorununun çözümüne yönelik oluşturulan, 'Akil İnsanlar' heyetinde yer alan isimlerin, Norveç'in başkenti Oslo'da 'çözüm süreci'nin artılarını ve eksilerini masaya yatırdığı ifade edildi."

Gazete haberi şöyle devam ediyor: "Fotoğrafta, oyuncu Kadir İnanır, eski İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, eski Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, İHD Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eski AKP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt, eski AKP Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Vahap Çoşkun, Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur gibi isimler yer aldı."

Haberin devamı var ama hepsini buraya yazmaya gerek yok...

Bu haberi okuyan herkes gibi ben de yüksek perdeden bir "-Hoppaaaa!.."  çektim.

Önceki, yani birinci Oslo toplantısının varlığı-yokuğu namuslar/şerefler ortaya konulup tartışılırken bu kez yeniden başa dönüş arayışları mı bu son girişim?

Anlaşılan "Birinci Oslo" üzerine ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü vb. bina edilerek çözüme gidilecek!..

"- Kimin haberi var bundan? Bu ikinci toplantıdan?"

"- Haberde adı geçen kişileri kim gönderdi Oslo'ya?"

Bence herkes demokratik sorma  hakkını kullanmalı bu konuda...

Sorunun çözümü için şimdiye değin kapalı kapılar ardında yapılan ve içeriği açıklanmayan toplantılardan somut olarak ne elde edildi de; şimdi "Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur" örneği sonuç alınamayacak kısır döngüye giriliyor yeniden?

Umut fakirin ekmeği ise böyle bir ekmek yok ki ortada...

Dış kaynakların kurduğu Türkiye'yi parçalama/bölme oyununu tekrar sahneleme hevesinde olanların iştahı kursaklarında kalacak biline...

Oslo'daki ikinci bir toplantı yapıldığını bildiren gazete haberinde adı geçen TC yurttaşlarının dönüşte C.Savcısının çağrısına ne ifade vereceklerini merak ediyorum.

Çünkü, toplantıya katılanların önceden  "Akil insan" olma gibi bir kimlik yakıştırmasına sığınıp ülkenin geleceği ile ilgili bir konuda masaya oturup görüşme yapmalarına

kimden  izin aldılar? İzin almadılarsa; o zaman ne amaça böyle bir toplantıya ne sıfatla katıldılar?

Hayır, böyle bir izin yoksa...

O zaman bu toplantıya katılanların Türkiye girişinde derhal nezarete alınıp ifadeleri alınmalı diye bir beklenti içinde olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Evet, "Ne oluyor? diye soralım şimdi...

Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak ve toplumsal bütünlüğü üzerine 100 yıldır kurgulanan bir oyun var.

Türkiye'yi bölmek ve kalkınmasını önlemek...

Böyle bir hıyanetin üzerine  Atatürkçü bir kararlılıkla gidilerek yaratılmak istenilen bölücülük hevesi kaynağından kurutulmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları