Serpil Teker

İşinize yarayacak

Serpil Teker

Değerli okurlar günlük hayatımızda sorunlar bitmediği gibi bu sorunları giderecek çözümlerde tükenmiyor. Evimizde, iş yerimizde gözümüzde büyüttüğümüz sorunları pratik bilgilerimizle çözebiliriz. Bugün  işinize yarayacak,  bilmenizde yarar gördüğüm bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. 

 Odaya sinen sigara kokusuna karşı; Odanızın bazı köşelerine ıslak bir sünger koyun. Islak sünger tüm sigara kokusunu alacaktır.

Sıkı bağlanan kravatlar erkeklerde baş ağrısına, konsantrasyon eksikliğine, beyin ve boyun problemlerine neden olur.

Cansız saçlarınız için bebek pudrası kullanın. Pudra, saçınızdaki fazla yağı alacak ve saç tellerinizi daha kalın gösterecektir.

Kaplama mobilyalardaki ince çizikleri yok etmek için açık renk cilalı kaplamalarda ten rengi ayakkabı boyası sürünüz. Ceviz kaplamalarda taze cevizin içini ikiye bölüp çizik yeri ovunuz.

Ayrıca her tür mobilyadaki çizikler için vazelin kullanabilirsiniz. Çizik yere vazelin sürdükten sonra 24 saat kurumaya bırakınız. Sonra ovarak parlatınız.

Tost makinenizi yan çevirip içinde ekmek ve peynir kızartarak küçük bir fırın yapabilirsiniz.

Deri kaplı mobilyalar limon ya da portakal kabuğuyla ovulursa yepyeni görüntülerine kavuşurlar.

Hesap makinenizin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek istiyorsanız, 12345679 sayısını 9'la çarpın. Sonucun 111111111 çıkması gerekir.

Baskılarınız da "Arial, Times New Roman, Verdana" yazı karakterlerini Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistancevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

 Yaptığınız böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin. Böylece çok daha lezzetli olacaktır.

 Kahvaltı yada çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

 Elma formunuzu korumak için ideal bir iştah kesicidir. Ayrıca sabah aç karnına yendiğinde bağırsakları çalıştırır.

 Bir adet kivide, bir portakalda olan C vitaminin iki katı vardır.

 Yoğurttan daha fazla yararlanmak istiyorsanız suyunu atmayın. Yoğurdun tüm mineral ve vitaminleri bu suyun içinde bulunmaktadır.

 Evinizde mayonez hazırlarken bir kez de zeytinyağı yerine susam yağını deneyin. Mayonezinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

 Yemeğinizin yağı fazla kaçtı ise içine bir kaç küp buz atarak yağların buzun üzerine toplanmasını sağlayabilirsiniz.

 Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı

konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.

 Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun. Suları iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasını alın ve dondurun.

 Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konulmalı. Yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değerleri kaybolmayacaktır.

 Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin.

 Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.

 Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.

 Satın aldığınız balığı hemen pişirmeyecekseniz, parçalara ayrılmış olarak almayın. Temizlenmiş, bütün olarak alın. Çünkü derisiz et zararlı bakterilere karşı daha açık ve duyarlıdır.

 Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız, dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyun. Böylece hem güve gelmeyecek hem de giysileriniz güzel kokacak.

 Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.

 Soğan, sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz , istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.

 Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.

 Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz, lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.(

Fazla sürmeyin.)

Evinizin mis gibi kokmasını istiyorsanız, bir kaç tane karanfili az su ile kaynatın.

 Kötü kokan spor ayakkabılarınızın içerisine biraz bikarbonat koyun vebir gece bekletin. Sabahleyin silkeleyin. Kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

 Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun. Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.

Yazarın Diğer Yazıları