Hikmet Aksoy

Geri kafaların safarisi...

Hikmet Aksoy

Bu ne böyle yahu?  Kimileri fırsat bu fırsat deyip  Cumhuriyet devrimlerine ve toplumsal yaşama kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saldırmayı, aşağılamayı kendilerine övünç(!) sayıp pis salyalarını saçıyorlar ortalığa...

Malum beyinler; masum beyinleri avlama safarisi başlattı birden güzel ülkemde...

Düştükleri aşağılık çukurundan doğru; ne toplumsal geleneklere, ne ulusal  ne de dini inançlara sığmayan, akıl/mantık kabul etmeyen aşağılama, karalama sözlerle yurt sathında yurttaşları birbirine düşürme peşinde koşuyorlar durmaksızın.

Kimse de; "Buraya bak!.. Siz ne diyorsun? diye sormuyor.

Neymiş, ölürse "Atatürkçü'yüm diyenler cenazeme gelmesin!"miş...

Bu adam kendini ne sanıyor?

Senin cenazen 100 kez de kaldırılsa Yüce Rabb'in kulu Atatürkçü bir aydının cenazene gelip-gelmeyeceği...

Gelse de -kendi adına- inancı gereği dini görevini yapar bu insan...

Ancak, "helallik" alınırken senin yaşamında  Atatürk'ü ve Atatürkçüleri karalamalarını/aşağılamalarını/hakaretlerini anımsayıp senden razı olmadığını/olmayacağını şimdiden bil.

Yüz değil, on değil, Atatürk ve devrimlerini savunup senin cenazene katılacak tek kişi de olsa...

Bu husus; dinsel anlamda kişinin bağımsız bir inanç tutumudur, buna da kimse karışmaz.

Ancaaaak!...

Yüce Rabb'ın; bizlere okuyup, anlayıp, iyi insan olmamız için sevgili Peygamberimiz aracılığıyla gönderdiği büyük öğreti kaynağımız Kur'an'ın kutsal öğretisinin gereği ; ölmüş, bu dünyaya veda etmiş kişileri "iyilikle yad ediniz"  emri karşısında yarın "öbür dünya"da karaladığın  kişilerle nasıl helalleşeceksin?

Bu konuyu düşünecek kafalar nerede? Sorsan; pir-i pak müslümanlar!..

***

Bu ülkede  31 Temmuz 1951 tarihinde yürürlüğe giren "5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun" var.

Peki, böyle bir yasa varken bu adamlar neye güvenerek böyle uluorta herkesin önünde Cumhuriyet'in kurucusuna hakaret edebiliyor, saldırıyor, aşağılıyor?

Babalarının çiftliği mi Türkiye?

Cumhuriyet değerlerini aşağılayacak, ulusal heyecan kaynağı Kurtuluş Savaşı'nı yok sayıp, kazanılmasını istemeyeceksin, bu yoldan Mustafa Kemal Atatürk'e kin kusacak, küçümseyip hakaret edeceksin.

Sonra da; öfken/hıncın bitmemiş olacak ki, "Atatürkçüler" için cenazeme gelmesinler vasiyetinde bulunacaksın.

Gelmeyecekler... Gelmeyeceklerini de çok iyi biliyorsun. Amacın, Cumhuriyet'in Kurucusuna sataşıp, siyasal arenada nifak rüzgarı estirmek çaban ise boşuna...

İnanıyorum ki, Cumhuriyet değerlerini sahiplenen  Atatürkçüler, bu kutsal ülkede böylelerin "gericilik safarisi" yapmalarına demokratik yollardan  izin vermeyecekler.

Yazarın Diğer Yazıları