Hikmet Aksoy

Değişen bir ABD bu...

Hikmet Aksoy

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Fırat Kalkan'ı Harekatı"nın ardından kararlılığını gösterdi ve Suriye'deki terör odaklarına operasyon düzenledi.

Böyle bir harekatın tüm dünyaya günler öncesinden "Bir gece ansızın" yapılacağı  da açık açık duyurulmuştu zaten.

Yüzde bin haklı...

Yüzde bin insancıl...

Yüzde bin barışçıl bir harekat bu...

Suriye'nin; Türkiye'ye karşı dış güçlerce desteklenen PKK terörü elebaşlarına "vakti zamanında"  yataklık yaptığını düşünür, dikkate alırsak bu ülke yönetiminin sicilinin bozuk olduğunu öncelikle ifade edelim. Bundan ötesi; Suriye'nin İçişleri olduğunu bilerek; içine düştüğü kaos ortamında Türkiye'nin bu ülkeye dirlik-düzen için "zeytin dalı" uzatmasının ne denli anlamlı bir davranış olduğunu şimdi tüm dünya görüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkilileri;  "terör odakları"nın iddia ettiği bir anlayışla Suriye'ye işgal için, toprak kazanmak için askeri harekat düzenlenmediğini ifade ederek dünyaya güvence verdiler.

Dünya kamuoyunun bu konudaki ; "Türkler Kıbrıs Harekatı'ndaki gibi yapacak, işgal yapıp Suriye topraklarından çıkmayacaklar" korkusunun yersiz olduğunu belirtelim. Kıbrıs üzerinde Türkiye'nin müdahale  hakkının uluslararası anlaşmalardan kaynaklandığını,  burada yaşayan Türklerin güvenliğinin söz konusu olduğunu unutmayalım. Suriye konusunda ise; Türkiye kendi güvenliğini sağlamak anlamında sınırında oluşacak terör örgütü yapılanmasına izin vermemek için uluslararası hukuk çerçevesinde askeri harekatını yaptı. Bu kararlılığını da sürdüreceğini açıkladı.

Bu, konunun Türkiye cephesi...

Konunun diğer muhatabı ABD'nin Ortadoğu coğrafyası üzerindeki oyununun acımasızlığına önce dikkat çekelim. Büyük Ortadoğu Projesi'nin bilinmeyen denklemleri buradaki ülkeler halklarına acılar yaşatılarak çözüme kavuşturulmak istenirken ABD'nin  bu oyununun insancıl olduğunu kim iddia edebilir?

Gördük-yaşadık... Ortadoğu coğrafyasında sınır değişikliği yaparak, kendi ekonomisine yeni yaşam alanları açmak isteyen bir doymaz Batılı bir iştah var ulusların karşısında...

Vuracak... Kıracak... Harap edecek... Öldürecek...

Ve bu coğrafyayı kendi emelleri/istekleri doğrultusunda sömürerek yönetecek...

ABD'li yöneticiler Türklerin tarihini okumamışlar anlaşılıyor.

***

Şunu da söylemek gerekiyor: ABD, Ortadoğu'da nizamı/düzeni kendi anlayışı/görüşü etrafında zorla  uygulamaya koyarken Türkiye'yi unuttu. Terör örgütlerini silahla destekleyen ABD, Türkiye'nin haklı olduğu ve başlattığı "Afrin Harekatı" sonrasında takındığı "sütü dökmüş kedi" rolünün inandırıcılığı olamaz.

Çünkü değişen bir ABD bu...

BOP için Türkiye'nin test edildiğini de söylesek mi acaba?

Yazarın Diğer Yazıları