Hikmet Aksoy

Böyle dostluk batsın!..

Hikmet Aksoy

Bu ABD ne yapmak istiyor? Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi, amacı ne? Bu soruları ben değil, sokaktaki insanlar birbirlerine soruyorlar. Soruyor ve her kişi kendi görüşüne göre yanıt veriyor sorulara... Kendi algı sınırları içinde Ortadoğu'daki olayları yorumluyor.

Bize gelince...

ABD'nin dünyanın öbür ucundan doğru Ortadoğu'yu karıştırması kendi çıkarları için elbet...

Hani bir çıkar vardır, onun için jestler yapılır ön giriş olarak.

"- Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niçin öptü? " örneği olsa insan iyimserlikle karşılar, olumlu yorumla bu öpmenin nedeni öğrenmeye çalışır.

ABD'nin Ortadoğu'yu zorla işgali " enişte öpmesi" şeklinde olmadı.

Haramiler örneği gibi... ABD direkt Ortadoğu'ya girip "kız kaçırma" , zorla çıkar sağlama  peşine düştü.

Bu gaddar ve de kanlı girişimi sonucu İslam dünyası yıllardır kan ağlıyor.

Milyonlarca hane söndü.

Nice canlar yaratılan  kaos ortamında can verdi. Milyonlarcası sakat kaldı.

Tarifsiz acılar yaşadı İslam dünyası... Hala da bu devam etsin isteniyor.

Bitmedi... ABD, Türkiye'nin -hesapta- dostu.

Yani, kağıt üzerinde dostu... Doğrudur, NATO'da ortaklığımız var. Bu ortaklık için Türkiye bedel ödemiş; Mehmetçikler ABD'nin dünya üzerindeki çıkarları için Kore'de savaşmıştı. Şehitler vermiştik. Gazilerimiz olmuştu.

Burada karşılıklı çıkar hesabı vardı. Çünkü, Türkiye NATO'ya girmek istiyordu. Nedeni de Türkiye o zamanlar "Demirperde" lideri Sovyet Rusya'nın tehditi ile karşı karşıya idi.

Türkiye, güvenliği için Mehmetçik'lerini Kore dağlarına savaşa göndermiş, böylece bunun karşılığında NATO'ya alınmıştı.

Devletlerin ilişkileri karşılıklı çıkara bağlı yürür.

Bu, bilen için bir gerçek...

Peki, ABD Ortadoğu'yu masa başında hazırladığı haritalar üzerinden dizayn etmeye kalkarken NATO'dan dostu/müttefiği Türkiye'yi hiç dikkate almadan mı bu coğrafyaya  el atmaya kalktı?

Maalesef, Türkiye'ye bir rol biçmedi, sadece ses çıkarmasın diye eğlencelik türünden bir (BOP) emziği ile idare etmeye kalktı.

xxx

Irak'ta Saddam yönetimi alaşağı edilirken bu ülke yerle bir edildi.

Yaşanan dramı tüm dünya -sadece- izledi. Biz de...

Oysa hem gözyaşları, hem İslam kanı dere değil ırmak olup akarken Batı denen dünya  oturup "çıkar hesabı" yaptılar aralarında...

Aynı  dramı Suriye'de tezgahlayan güçler, oyunlarının Türkiye sahnesinde de önceki üçkağıtçı alavere dalaverelerini oynamak sevdasına kapıldılar.

15 Temmuz darbe girişimi bu alavere-dalaverenin bir bölümü olduğu ortaya çıktı. Hesapta ABD 15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'de  etnik, mezhepsel ve dinsel bir kaos ortamı yaratacak ve Türklerin sesini çıkaramaz yapacaktı.

ABD'nin bu niyeti kursağında kaldı.

Şimdi Ortadoğu'da karın ağrısı içinde kıvranıyor. Türkiye'yi desteklediği terör örgütleriyle "hizaya getirme"  çabası peşinde...

Türkiye kamuoyu; başlangıçta belirttiğimiz soruların yanıtını ararken, ABD'nin Türkiye'ye karşı terör örgütlerini sahiplenip arka çıkmasına haklı olarak öfkeleniyor/kızıyor.

Yani, bu nasıl bir müttefiklik ya da dostluk?..

ABD kendi çıkarları uğruna Türkiye'nin geleceğine düşman gözüyle baktığı artık gün gibi ortada ve sırıtıyor.

Türkiye'yi  Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) uğruna parçalayıp bölmek istemesi niyeti Suriye'deki Türkiye karşıtı terör gruplarını aşikar desteklemesinden anlıyoruz.

Birileri söylesin: "- Böyle dostluk mu olur?"

Yazarın Diğer Yazıları