Hikmet Aksoy

Başkan Trump yanlışından dönmeli...

Hikmet Aksoy

Yüz yıl öncesinden "....dahili ve harici bedhahların olacaktır" diye ulusumuza yaşamsal bir uyarı yapıp;  yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk'e ne denli vefa duygusu duysak az bile...

"Dahil"de  zuhur eden, ortaya mikrop olarak çıkan kimi bedhahları zaman zaman gördük, yaşadık, yaşıyoruz da...

"Elmanın kurdu kendinde olur" örneği, kimi ayrık otları ne yazık ki bu toplumda barınma/yaşama  olanağı buldular ve bugün de varlıklarını inkar edecek değiliz. Kökü Osmanlı'nın "Yenileşme hareketine/özlemine" değin çıkan bu gerici/tutucu anlayışın ülkeye ve insanına ne badireler yaşattığını da çok iyi biliyoruz.

"Dahili bedhahlar"ın; dış kaynakların uşağı/piyonu olduğu biliyorduk ama  bu denli aşikar duruma geleceğini düşünemiyorduk. Ne yazık ki, bugün de bu şanssız manzarayı göz göre göre yaşıyoruz.

Bilemiyorum, uygun düşer mi ama... Hani kendinizden çok, güvendiğiniz dostunuzun ihanetini görünce vefalı tarafın;  " Koynumda yılan beslemişim"  feveranını/haykırışını Türkiye yapsa tam yeri değil mi?

Müttefikmişiz!..

Onu artık siz külahıma anlatın!..

Böyle müttefik mi olur?

ABD'den söz ediyorum. Neymiş, NATO'da aynı şemsiye altındaymışız.

Bize göre öyle de... Ya ABD'ye göre?..

Müttefikiz de, peki müttefik olan tarafın biri, diğerinin ayağının altını oyar mı?

Düşmesini ister mi?

ABD'nin müttefikliği de kendine has bir anlayış!..

Suriye'de kendi çıkar hesaplarını gerçekleşmesi için planlarını uygulamaya kalkan ABD, müttefiki dururken, onu hiç dikkate almayıp, hatta Suriye'de Türkiye'yenin kuyusunu kazsın diye PKK'nın uzantısı PYD'ye savaş silahı vermesini birisi çıksın yorumlasın.

 

Düpedüz, NATO'daki işbirliğine ihanet!..

Öncekileri bırakalım, onlar "Tavşana kaç tazıya tut" havalarında düzmece olan Ermeni Soykırımını idare ettiler. Son iki  Başkan Obama ve Trump'un  bildiklerini sanmıyorum, Türkler'in 4 bin 500 Mehmetçikle Kore dağlarında yazdığı savaş destanıyla hem ABD'nin, hem de NATO'nun prestijini kurtardığını ne çabuk unuttular.

Başkan Trump'un takındığı "astığım astık" tutumun "keskin sirkenin zararı küpüne olur" örneğine benzerliğini bilmesi gerekiyor.

Yoksa, Ermenistan da; demokrasi ideali, demokrasi cephesi kazansın diye Kore dağlarına Türklerden daha fazla asker mi göndermişti?

Bu dünya, nice mazlum insanın ahını alanların; kendi kadar, uluslarının akibetlerinin ne olduğunu tarihten -öncelikle- okumaları gerekiyor.

***

FETÖ'yü Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde örgütleyen ve böylece  Rusya'nın bu alandaki ekonomik, kültürel, sosyal, ticaret bağlarını koparmak isteyen ABD'nin oyunu; 15 Temmuz hain darbe girişimiyle  ifşa olunca, bozulunca  komplonun ayarları bozuldu.

Pastanın mayası bozuk çıktı.

Şimdi ABD, Türkiye'yi gözden çıkarmış söylem ve davranışlarıyla "kafa kol" oyunundan sonra, aşikar faullü "el-ense" çekiyor.

İsmet Paşa Rahmetlinin, Kıbrıs krizi döneminde ABD'ye hitaben söylediği;  " Dünya yıkılır, Türkiye yine orada yerini alır" sözünü tekrarlamanın zamanı geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; "Virgül değil, nokta kullanacağız"  sözünün önemini Başkan Trump en başta anlasın; yanlış tutumundan  ve tuttuğu yanlış yoldan dönsün isteriz.

Yazarın Diğer Yazıları