Hikmet Aksoy

Aman Allah'ım bu ne azap, böyle?

Hikmet Aksoy

BRÜKSEL - Yurt dışına çıkacaksınız. Önce neyi düşünürsünüz? En başta pasaportunuz ve TC Kimlik Kartınız yanınızda olması gerekir. Artı, dış ülkeye gideceğinize göre mobil/cep telefonunuzu -açık değilse- dış görüşmelere açmanız gerekir.

 Ben de önlem olarak dış görüşmeler konusunu görüşmek üzere telefon operatörümün acentesine gittim. Geçen ay yurt dışına çıkarken aldığım paket bitmediği için görevli bayan, telefonla merkezle de konuşmasına karşın bir çözüm bulamadı. Sonuçta geçen ay aldığım dış görüşme paketim 24 Mart'ta biteceği için bekleme kararı verdik. Belirtilen tarihte dış görüşmeler için yapacağım işlem için bilgi verdiler.

 Çok hoş karşılandım. Teşekkür ederek ayrıldım.

 Brüksel'e geldim. Mart 24'e değin cep telefonumla görüşmeler yapabildim. Dış görüşme paketim bitti, yeniden talepte bulunmadım.

 Ama ne oldu biliyor musunuz? Aman Allah'ım ne büyük azap... Ne büyük hakaret...

 Sizin telefonunuza gün boyunca üst üste birer dakika arayla Dıııt!... Dıııt!.. sesli masaj gelse ne yaparsınız? Cep telefonumu aldığım operatör merkezinin 4440542 nolu telefonundan şu ana değin -sayamadığım için- lütfen inanınız yüzlerce kez şu mesajı aldım:

 "Yurtdışında arama yapabilmek için EKLE yazıp 7999'a göndererek 6TL'lik Ek Paket alabilir veya GÜNLÜK yazıp 7000'e göndererek 55 ülkede geçerli Günlük Pasaport alıp günde 9,90 TL'ye 30 de, 30 SMS ve 100 MB İnternet'e sahip olabilirsiniz.

 Mesaja bakınız... Ne selam var, ne sabah...

 Odun yarması!.. Dört gündür kafamın etini mesaj üzerine mesaj göndererek yediniz. Bu ne saygısızlık? Bu ne biçim halkla/müşterilerle ilişki böyle? Telefonumda uyarı: mesaj alanınız doldu.

 Bir bölüm mesajınızı silmeniz gerekir!

 Biriken mesajları teker teker sildim. Yine seri mesaj atışları başladı. Bıraktım artık silmeyi...

 Mesajlar merkezden geldiğine göre durumu bir düşününüz... Kim bilir benim durumumda kaç müşteri böyle bir saygısızlıkla karşı karşıya her gün?

 Müşterisini "mal" görüp mesaj üzerine mesaj göndermek ne demek?

 Dilerim, hiç bir kimse benim durumumu yaşamasın...

 Türkiye'ye kısmet olup döndüğümde yapacağım ilk iş telefon operatörümü değiştirmek olacak...

 XXX

 Yeri gelmişken buradaki uygulamadan da söz etmek isterim. Belçika'da sabit telefonlarla saat 16.30'dan sonra Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleriyle BEDAVA konuşabiliyorsunuz. Ayrıca bayram ve tatil günlerinde sabit telefon konuşmalarınız her saat bedava...

 Bir de benim yaşadığım ve sinir olduğum durumda kalmak istemeyen okurlarıma gittikleri ülkenin iletişim olanaklarından yaralanmalarını öneririm.

Yazarın Diğer Yazıları