Hikmet Aksoy

ABD Türkiye'ye savaş mı açtı?

Hikmet Aksoy

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre ABD; YPG ve  PYD'li teröristlere 5 bin TIR silah gönderdi. Daha önceki rakamlarda sayı 4 bin TIR'dı.

"Stratejik Müttefikimiz!",   Birleşmiş Milletler'in  Kudüs kararıyla sürten burnunun öfkesiyle ne yaptığını/yapacağını bilemez durumda şu günlerde...

 Pusulayı şaşırmış yani...

Öyle ya; dünyayı kendi çiftliği sanıp, her istediğini yaparım, yaptırırım havalarındaki bir yönetimin lideri;  BOP oyununda mars olunca, gözü epeyce kararmış gözüküyor. Belli ki, Başkan  Trump; "ne olursa olsun" anlayışıyla itibarını kurtarmanın peşinde olduğu anlaşılıyor.

Görünen ve anlaşılan o ki; Trump yönetimi zaman kazanmak istiyor öncelikle...

Söylem kargaşası içinde Türkiye'yi oylamak...

Ve bu arada Suriye'de terör gruplarının yuvarlanmalarını, üs kurmalarına zaman sağlamak...

Bu arada da, terör gruplarına sürekli silah ve malzeme desteği vermek...

Burada hemen bir soru yöneltelim:

-Ne anlama gelir Suriye'de ki teröristleri silahla donatma/besleme? Kime karşı bu silahlandırma? Trump yönetimi, çocuk mu kandırıyor?

***

Atatürk'ün denize döktüğü Batılı sömürgecilerden/emperyalistlerden Avrupalı olanlar yüzyıl sonra tekrar kaşınmaya başladılar.

Unuttular tuzlu su içtiklerini... Bu kez, enişteleri ABD'nin koltuğu altına sinip/gizlenip Mustafa Kemal Atatürk'ün yırtıp attığı  Sevr'in parçalarını toplayıp Türkiye'ye dayatma yollarını deniyorlar.

Yüz yıl önce yedikleri dayaktan sonra akıllanmışlar, güçlenmişler onlara kalsa.

Yağma yok!..

Ortadoğu coğrafyasında Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, çıkarlarına ters düştüğünü gören Batı'nın "Haçlı zihniyeti"; tekrar Müslüman dünyasına savaş açmış durumda.

ABD yönetiminin; Türkiye'ye karşı olan son tutumu bunun en çirkin kanıtı olarak ortada sırıtıyor.

***

Türkiye; NATO ittifakına girerek barış ve insanlık için  önemli bir topluluk olduğunu gösterdi. Hem sebatıyla, hem vefasıyla,  hem de düşmana karşı mertliğiyle gösterdi, yeri geldiğine.

Şimdi, ABD yönetimi  NATO şemsiye altında dünya barışı için birlikte olduğu müttefiki Türkiye'ye karşı terör örgütlerine sahip çıkıyor, onları arkalıyor, silah, teçhizatla donatıyor.

Bu ne anlama gelir?

Terör örgütleri ve arkasındaki ABD; Türkiye'yi bitmeyecek bir savaşa sürükleyecek ve Türkiye NATO'dan yardım isteyecek... Böylece de, ABD uyguladığı yalan politikalarla NATO yoluyla Türkiye'yi yönetmeye kalkacak... Çocuk aklı...

ABD'nin Suriye'deki terör örgütlerini silahlandırmasının, orada bir terör ordusu kurmak istemesinin hangi anlama geldiğini başka türlü nasıl yorumlayabiliriz.

Bugün ABD'nin Türkiye'ye takındığı tavır, bir dostluk değil, aşikar düşmanlıktır. Bunu Yüce Türk milletim görüyor.

Yazarın Diğer Yazıları