Hikmet Aksoy

ABD ne demek istiyor?

Hikmet Aksoy

İşin Türkçesi ABD; Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun aldığı Kudüs kararıyla yaşadığı yenilginin öfkesini bastıramamışa/hazmedememişe benziyor.

Eee... Kolay değil, tüm dünyanın gözü önünde emrettiğiniz bir konuda sizi dinlemiyorlar hiçe sayılıyorsunuz.  Emriniz çöpe atılıyor.

Böyle bir olumsuzlukluk hazmedilir mi?

Hele de dünyaya hükmetme sevdalısı ABD olursanız.

Son gelişmelere bakılırsa Ortadoğu;  2018 yılını da kanlı görüntülerle, acılarla, katliamlarla, ölümlerle, yakıp yıkmalarla yaşayacak.

ABD'nin tutumu bunu gösteriyor.

Bir devlete yapmadığı karşılıksız silah yardımını, dünyanın gözü önünde terör örgütünün emrine vermesinin başka ne anlamı olabilir?

Hem de NATO'da aynı şemsiye altında olduğu Türkiye'nin haklı itirazlarına karşın...

Devletler hukukunu takmadığını bu tutumuyla ortaya koyan ABD'nin bu haksızlığına, hukuksuzluğuna nedense AB ülkeleri de ses çıkarmıyor.

Kapalı kapılar ardında ne gibi kararlar alınmış bilemiyoruz. Vardır elbet bir nedeni... Yoksa  tek başına Ortadoğu'da at koşturup hüküm kesmek isteyen kovboyun;  bu haksız/hukuksuz tutumu,  öyle kolay yenilir-yutulur bir tutum, davranış değil elbet.

AB ülke yönetimlerinin;  ABD'nin göz göre göre bir terör örgütüne silah yardımı yapmasını savundukları demokrasi ilkelerinin neresine sığdırıyorlar acaba?

Batılı ülke yönetimleri için; bunca olumsuz gelişmelerden sonra  gözleri, ağzı, kulakları bantlanmış, kolları arkadan bağlanmış bir karikatür düşünüyorum.

Gerçekten böyle bir manzara yaşıyor dünyamız ne yazık ki...

Böyle bir durum varken, Batı dünyasının demokrasi savunuculuğunun ne gibi bir inandırıcılığı olur?

Hele de ABD...

Irak'ı, Libya'yı yerle bir ederken de demokrasiden söz edenlerin nasıl bir oyun tezgahladıklarını şimdi net görüyoruz.

***

Evet, ABD pervasızca, terör örgütüne yardım yapıyor. Bu bitmedi, Suriye toprakları üzerinde terör örgütünün barınması için savunma önlemlerini de tezgahlama derdine düşmüş bulunuyor.

Türkiye bu girişimleri şiddetle red ettiğine göre ABD ne yapmak istiyor, sorusu geliyor akıllara...

Öyle anlaşılıyor ki; NATO, stratejik ortak, müttefik kavramları Batı'nın çıkarlarının korunduğu sürece geçerli anlam taşıyor, önemseniyor. Zaten, "Demir Perde Ülkeleri"ne karşı Türkiye'nin "İleri Karakol" seçilmesinin nedeni de bu değil miydi?

ABD, Kudüs hezimetinin öcü peşine düşmüş ve bunun acısını  çıkarmak isterken, Ortadoğu'da çıkaracağı savaşta Türkiye'yi de dahil etmek mi istiyor dersiniz?

Son gelişmeler hiç hayra alamet değil...

Yazarın Diğer Yazıları