Emine Aktaş

Senin adın göklerde umut

Emine Aktaş

İnsan, kadın olsun erkek olsun varlıkların en şereflisi olarak Allah ( c.c. ) tarafından yaratılmıştır. İslam kadına toplumda önemli bir yer ve konum atfetmiştir ama biz kadınlar toplumdaki bu yerimizin farkında değiliz.

 

Ve sen kadın;

 

En acımasız zamanda, en hor görülendin toprağa diri diri gömülerek. 'SEN' İslam'da ilk eğitimi veren oldun. O eğitimle 'SEN' bizi şereflendirdin. Biz 'SEN'in sayende kendimizi bulduk. Biz 'SEN'in sayende, bize verdiğin terbiyenle benliğimize kavuştuk. İnsanlığın özünü oluşturan, tek başına olan ben vasfını güçlendirerek 'BİZ'in temelisin. 'SEN' olmasaydın ben 'BİZ' olamayacaktı. Evlerimizin temeli, 'SEN' olmasan o evin temelsiz olacağının, o evde hep bir şeylerin eksik olacağının teminatısın. 'SEN' bir evin hayata açılan kocaman umudu, vazgeçilmez mutluluğu, sevgiyle açılan kapısısın. O kapıyla hayata yeni kapılar açansın, sevgi tohumuyla geleceğe fidanlar ekensin, geleceğe kendinden, değerinden, bilginden, güzelliğinden, ışığından bırakansın.

 

Ve sen kadın;

 

Çınar ağacı kadar köklü, çınar ağacı kadar güçlüsün. Çünkü 'SEN' gözleri dolu iken kahkaha atabilecek gücü gösteren, tavana bakarak ağlarken gözünden akmayan yaşların boğazından düğümlenip kalbine ulaştığında yine ayaklarının üzerinde durabilen, hıçkırıktan nefesinin kesildiği anda, pencereyi açmaya gerek duymadan o geceden sağ çıkabilecek ferasete sahip olansın.

 

Düşünüyorum da yokluğunda hayat bin bir güzellikten mahrum kalacaktı. Belki de yokluğunla yok olacak hayat.

 

Bu hayatta kırgınlıkları elinin tersiyle itip sevginin, hırstan ve kibirden üstün olduğunu belli edenlere ihtiyacı var. Bu hayatın binlerce şeyi htirene, huzura, bu hayatın 'SANA' ihtiyacı var.

Yazarın Diğer Yazıları