Rıdvan Can

Bu futbola rağmen bir puan kazanç

Rıdvan Can

Kara-Kobra ve Göl kentli taraftarlar zor günlerde ve her zaman olduğu gibi yine takımının yanındaydı. Taraftarlar Pazar günü evimizde oynanan Yeni Orduspor maçına da büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar 90 dakika boyunca takımımız destekleyerek tribünlerde de renkli görüntüler oluşturdular canı gönülden kutluyorum.

Geçen hafta deplasmanda Çatalcaspor karşısında beklentilerin altında bir performans sergileyen ve aldığı mağlubiyetle taraftarını üzen Van Büyükşehir Belediyespor'un üç puan parolasıyla çıktığı 

Yeni Orduspor karşısında ortaya koyduğu kötü futbolla rakibine son anda attığı golle aldığı bir puan kazanç oldu.

Yeni Orduspor karşısında kaybedilen den çok kazanılan bir puan var.

Yeni Orduspor karşısında ortaya konulan futbol herkes gibi bizleri de kahretti. Şampiyonluğu iç saha maçlarının belirleyeceğini özellikle belirtmek isterim. Zirveye oynayan bir takım nasıl kendi sahasında bu kadar agresif stresli ve kötü bir futbol ortaya koyar. Ben şahsen şampiyonluk mücadelesi veren bir takım göremedim kimse bu kötü futbolun ardından kaybedilen iki puanı hakeme bağlamasın ben tamamen Van Büyükşehir Belediyespor'un kötü performansına bağlıyorum. 

Kaçan iki puanı hakeme bağlayanlar var. Ben buna katılmıyorum… Y.Ordu karşısında el vicdan deyip öyle konuşalım maçı kazanma adına ne yaptık. Maçın son 20 dakikasını 9 kişi tamamlayabilirdik. Kalecimiz Salih Şenbaş ve Burçak Özkanca'nın rakip futbolculara yaptıkları faullerin ardından ikinci sarı'dan oyun dışı kalabilirlerdi. Ama maçın hakemi görmezden geldi.

Bizim takım maçı kazanmaktan ziyade rakiple mücadeleden çok kendi aralarında inanılmaz gereksiz tartışmalara girdi.  Top kayıpları yaşayarak üst üste iki pas yapamadılar. Duran topları doğru kullanamadı. Sezon başından beri hep söylediğimiz kaleye direk oynama ve şut atmama sıkıntıları bu maçta da devam etti. Ama bir gerçeği de belirtmek itiyorum kaybedilen 2 puana kimse üzülmesin! Tam Aksine çok önemli 1 puan aldık.

Bir sözümde futbolculara

Ligin ilk yarısı bitmek üzere bizler daha tribünde huzur dolu bir iç saha maçı izleyemedik. İç sahada zar zor alınan sancılı galibiyetler veya savunmamızın ikramıyla rakiplere sunulan puanlar. Evet, futbolcu kardeşlerim iyi niyetinizden şüphemiz yok. Ama ortaya koyduğunuz performans Van Büyükşehir Belediyespor'u zirveye taşıyamaz. 

Hiç kimse bu takıma gönül vermiş taraftarının ve Van halkının onurunu kırmaya hakkı yok. Sizler bu ligin üzerinde kaliteli futbolcularsınız. Üç profesyonel lisanslı hocanız var. Bu ligin üzerinde tesisleriniz ve olanaklarınız var. Her şeyden önce arkanızda duran ve bir dediğinizi iki etmeyen iyi bir başkanınız var.  Ama gel gelelim, oynanan futbol ve alınan neticeler aynı şeyleri söylemiyor. Sizlere sunulan imkânlara yazık! Yıllardır şampiyonluk özlemi çeken bu taraftarı üzmeye hakkınız yok. Giydiğiniz formanın kıymetini bilin ve hangi şehrin takımında oynadığınızın farkına varın yeter…

Evet, Yeni Orduspor maçı geride kaldı. Şampiyon olmak istiyorsak ki, istiyoruz bunun için devre arasına kalan 4 maçtan en az 9 puan toplamamız lazım. Bu maçlardan biri hafta sonu deplasmanda Adıyamanspor ile zorlu bir 90 dakika oynayacağız bu maçtan mutlaka 3 puanla ayrılmamız lazım. Adıyaman maçı sonrası evimizde Sultanbeyli Belediyespor'u konuk edeceğiz. Bir sonraki hafta ise Elazığ temsilcisi Elaziz spor deplasmanına çıkacağız ve ligin ilk yarı kapanış maçını ise saha ve seyircimiz karşısında Düzcespor ile oynayacağız. Yukarıda da belirttiğim gibi iddiamızın devam etmesi için kalan 4 maçta en az 9 puan almalıyız ki iddiamız devam etsin. Bunu yapabilecek gücümüz var. 

Yazarın Diğer Yazıları