Nuran Demirhan

Festival ile gelen gençlik

Nuran Demirhan

Gevaş Dokuz Ağaç Mahallesinde Gezgin Fest Van ekibi tarafından Doğu Anadolu’da ilk defa gerçekleştirilen gençlik festivalinde Mavi Fularlılar ekibimiz Van Mutfak kültürünün tanıtımını yaptık. Büyük ilgi gören standımızda Van mutfak kültürünün zenginliklerini sergiledik.

Gezgin Fest Van, festivalinde 3 gün boyunca standımızı ziyaret eden Van'ın kıymetli yetkililerine diğer ziyaretçilerimize, Mavi fularlılardan desteklerini esirgemeyen, Gezgin Fest Van görevlilerine, Rıdvan Aktaş’a, İpekyolu Belediyesine, Van TSO'ya, İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, her zaman desteklerini bizden esirgemeyen kıymetli kardeşimiz Necmi Beyde' ye, Vansesi Gazetesi’ne, ulusal ve yerel basına, TRT haber spikeri Bekir Beye, Mavi Fularlılar ekibimiz adına çok teşekkür ederim.

Van gençlik festivalinde, Gezgin Fest Van ekibi, 3 gün boyunca 22 ünlü sanatçıyı Van’a getirmeyi başardı. Konserlerde, batısıyla, doğusuyla, genci ve yaşlısıyla herkes doyasıya eğlenme imkanı buldu.

 

Van'da yaşayan, Van kültürüne önem veren bir Vanlı olarak festivalde güzel yansımalara tanıklık ettim.

İlk defa bu kadar insanı bir araya getiren Van, üç gün her kesimden 70-80 bin kişiyi ağırladı. Gevaş ilçemizde güzel festivale ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadı. Van Denizi 3 gün boyunca coşkulu günler yaşadı, yaşattı.

 

Festivalde standımıza uğrayan binlerce insan ile güzel sohbetler ettik, Van yemekleriyle ilgili sunumlar yaptık. Şarkılar, türküler eşliğinde Van’ımızın güzelliklerini anlattık.

Daha önce ön yargıyla Van'a gelmeye korkanların, ön yargısı olanların ne kadar yanlış düşündüklerine kendi ifadeleriyle şahit olduk. Memleketimizin daha önceki yaşanılmışlıklarını bir kenara koyarak doğal ve tarihi zenginliklerimizi elimizden geldiğince dile getirmeye çalıştık. 

 

Van Yemekleri standımıza gelenler bir daha, bir daha gelerek özellikle anne eli ile yapılan yöresel Van yiyeceklerimiz ile karınlarını doyurdular. Van yemeklerine gösterilen bu ilgi bizleri daha da mutlu etti.

Vanlı gençlerinde aralarında bulunduğu bu kadar güzel  gençliğin, sabahlara kadar gayet seviyeli bir şekilde eğlenmeleri, zaman zaman ellerinde çöp poşetleri ile etraftaki çöpleri toplamaları göz ardı edilmeyecek davranıştı.

 

Ünlü sanatçıların ve toplulukların konserlerinde farklı illerden gelen gençler Van halkıyla birlikte kol kola doyasıya eğlendi. Gençler ne yaptı? Gençler çadır kurdu, kamp yaptı, ateş yaktı şarkılar, türküler söyledi. Gençler Van Gölü’nün serin sularında yüzdü.

 

Festivalin Van’a çok önemli katkıları oldu. Van önemli bir organizasyona başarıyla ev sahipliği yaptı. Ön yargılar, iftiralar, karalamalar ise havada kaldı.

 

Gezgin Fest Van gençlik festivalinin gelecek yıllarda yapılmasını ümit ediyorum. Mavi Fularlılar olarak festivalde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları