Ümit Kayaçelebi

Hayatın kıdemlileri dünya yaşlılar gününü kutladı

Ümit Kayaçelebi

Malumunuz 1 Ekim günü dünyanın her yerinde dünya yaşlılar günü olarak kutlanmakta. Gönül arzu eder ki yaşlılar senede bir gün değil keşke her gün anılsalar. Fakat öyle bir devri âlemdeyiz ki artık yaşlılar miadı dolmuş bir eşya veya taşınması güç bir eşey gibi algılanmakta.

Her gün bu hayatın yorgun insanları toplumun her kesiminden gereken ilgi ve alakayı görebilseler! Vefasızlığın tavan yaptığı hatır gönülün torbaya bırakıp denize atıldığı Hürmetkarlığın kaf dağına göçtüğü bir zamandayız.

Maddenin esiri olmuş insanların çoğunlukta olduğu, dini mefhumların, milli kavramların, örf adet ve geleneklerin haddin fazla zayıfladığı bir dünyada yaşıyoruz maalesef.

Yaşlı anne babaların okumuş veya çok zengin evlatları ve torunları tarafından en çok yardıma ilgiye ve sevgiye ihtiyaç bir  zamanda huzur evine bırakıldığı günleri yaşıyoruz istesek de istemesek de.

Hal böyle iken yaşlıları hor görmeyen, hakir görmeyen, yok saymayan insanlarımız da çok şükür yok değil.

İşte Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say’da böyle anlamlı bir günün hakkını vermek ve Çınar Evimizdeki yaşlıları onurlandırmak üzere güzel bir programa imza attı.

Hatırlanmak, değer verilmek, yaşlı dediğimiz insanları hatırlamak elbette ki bizleri çok mutlu etti.

Gönül arzu ederdi ki böyle programları keşke başka belediyeler, kurum ve kuruluşlar da o gün yapabilseydi ne güzel olurdu.

Edremit Belediyemizin misafiri olarak Dünya Yaşlılar gününde bize tahsis edilmiş özel vasıta ile önce kale yolu üzerindeki kedi evini ziyaret ettik.

Burada bir noktaya parmak basmak istiyorum. Şimdi Van’da Pişiğe kolay kolay hiç kimse kedi demez. Bu bizim yıllardır dil alışkanlığımız.

Oysa ki buraya pişik evi dense daha çok cazibe merkezi olur.

Hem de dışarıdan gelenler içinde ayrı bir anlam taşırdı. Bunun ne kanuni bir engeli olabilir ki? Ha kedi ha pişik!

Bunu bence idarecilerimiz bir düşünmeli diyorum.

Kedi evinden sonra kafile olarak yeni yapılan Van Müzesini gezdik. Tabi buraya ilk defa gelenler gördükleri karşısında hayranlık duymamaktan geri kalamadılar.

Orada yine bizim Abdurrahman Gazi Hazretleri de katılımcılar tarafından ziyaret edilerek dualar edildi akabinde eski Van evinin olduğu yere geçtik.

Kalenin kuzey eteğinde mini bir mola esnasında çay, meyve suyu ve kek ikramı da sunulduktan sonra günün mana ve ehemmiyeti itibariyle günün hatırası olarak da toplu bir resim çektirdik.

Ve vasıtamızla seyir tepeye vasıl olduk.Hanımların ve beylerin bir arada olarak oturduğu bölmede Edremit Belediye Başkanımız sayın İsmail sayında aramıza katılması  bizlerle sohbet etmesi elbette ki bizi ve arkadaşlarımızı çok mutlu etti. Arkadaşlarımızda kendilerine müteşekkir olduklarını defaatle söylediler.

İşte aldık başkanı aramıza Kazım Gülle, Mehmet Akçay namı diğer Dertli Kazım İle Çağları kendilerince kısa bir fasıl geçtiklerinde çınarlar da onlara zaman zaman katılmadılar değil.

Eh aşık olur da atışma olmaz mı? Dertli Kazım ile Çağları mini bir atışma yaptıktan sonra Başkanımızın da gelen misafirler kısa bir hitabeti ve teşekkür  konuşmasından sonra bu bizim müzik şöleni 45 dakikalık bir program olsa da çok doyurucu oldu gerçekten katılımcılar da çok keyiflendiler.

Sağ olsun Dertli Kazım Ve Çağları gardaşımız zaten Çınar Evinde ne zaman programımız olsa gönüllü olarak geliyorlar ve bizi yalnız bırakmıyorlar.

Buradaki programın hitamında diğer bölümde sırf hanfendilerin oturduğu yerde bu kez değerli dostlarımız Faslı Van gurubunun mensupları Fikret Zorer Hoca, Mehmet Çakır ve Mustafa Buranın sanat müziği ağırlıklı programları da hanın efendiler tarafından ilgi ili takip edildi. Sevgili arkadaşlarıma geldikleri ve katkı sundukları için de teşekkür ediyorum.

Neticede Çınarlar olarak o gün dünya yaşlılar gününü idrak ettik.

Bu arada Çınar Evi koordinatörümüz Seher Hanım ve Leman Hanımlarında o gün acizane güzel hizmetleri oldu katkılarından dolayı teşekkürler.

Başta Edremit Belediye Başkanımız Sayın İsmail Say,  Ercan Karahan, Seher ve Leman hanfendiler ile katkı sunan herkese kendim ve koca çınarlar adına minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Bizi unutmadınız hatırladınız sizlere gönül dolusu teşekkürler,

İyi ki varsınız.

Yorumlar 1
Mehmet Akçay 22 Ekim 2022 18:36

Çok teşekkür ederim azîz dosttum Allah razı olsun

Yazarın Diğer Yazıları