Rıdvan Can

VAN ADINA BİR FİYASKO'DA İSTANBUL'DAN

Rıdvan Can

Rıdvan Can

İlki Van'da yapılan ve beklentilerin altında katılımın yok denecek seviyede sönük geçen VANSPOR’a ‘destek' gecesinin ardından Ankara ve İstanbul'da da gece tertip edildi. Amaç ilin tek profesyonel takımı Vanspor'a maddi kaynak sağlamak ve ligdeki performansını artırmak. Bu niyetle Vanspor kulüp başkanı Feyat Kıyak ve yönetim kurulu üyeleri Van ve Ankara’nın ardından bir destek gecesi de İstanbul'da düzenledi.  

Özellikle İstanbul'da beklenti yüksekti. Çünkü Vanlıların yoğun yaşadığı ekonomik göç bakımından iş insanlarının bulunduğu şehirlerin başında geliyordu.

Kulüp başkanı Feyat Kıyak, haftalar öncesinde İstanbul'da hazırlıklara başladı. Büyük umutlar bağlanan heyecanla beklenen gecede maalesef birkaç taraftar bir kaç davetlinin haricinde kimsenin olmaması düşündürücü..

Bu durum nasıl açıklanır nasıl anlatılır bilemiyorum ama tek kelimeyle, Ankara ve İstanbul'da yaşanan bu olay 'Van Adına Üzücü" Bumu Vanspor sevdası bumu Vanlılık..! Yazık...

Evet, sevgili Vanspor sevdalıları ve Vansesi Gazetemizin kıymetli takipçileri bu haftaki köşe yazıma böyle başlamak istemezdim. İstanbul'da yaşanan ve fiyaskoyla sonuçlanan gece maalesef bizi ziyadesiyle üzdü ve istemeyerekte olsa bu kelimeleri yazmamıza mecbur bıraktı.

Kocaelispor maçı öncesi ve sonrası neresinden bakarsanız bakın sonu "Rezalet" sonu  "Hüsran" Van ve Vanspor bunları hak etmiyor...!

Nerde Vanspor sevdası nerde Vanlılık…

Kulüp yönetiminin kesinlikle iyi niyetli yaklaşımı Vanspor için bir şeyler yapma uğraşı içinde olmaları elbette güzel fakat olmuyor. Kimse beni yanlış anlamasın..

Buradan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak ve yönetimine naçizane tavsiyem, bu saatten sonra artık şapkalarını önlerine koyup iyi düşünmeleri ve bundan sonraki süreçte destek geceleri yapmamalarıdır. Vanspor bu şehrin markası ve ortak paydasıdır. Bu marka değerini daha fazla küçük düşürmenin bir anlamı yok..!

Neyse gelelim Kocaelispor maçına;

"TEK TESELLİMİZ İYİ OYUN"

Geçen hafta Ankara Demirspor karşısında sergilenen iyi oyun ve galibiyet Kocaelispor maçı öncesi bizleri umutlandırmıştı. En kötü Kocaeli'den bir puanla döneriz ümidi taşımaktaydım. İstanbul ve çevresinde yaşayan Vanlı taraftarlar Kocaeli'ne çıkarma yaparak, Vanspor'u bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı.

Maçı izleme imkanım olmadı. O yüzden maçla ilgili olarak, bir şey yazmak doğru olmaz.  Fakat maçı izleyen Vanlı arkadaşlarımızdan maçla ilgili aldığımız bilgiler Vanspor'un farklı mağlubiyete rağmen iyi bir futbol ortaya koyduğu yönündeydi.

Umarım öyledir.

Her ne kadar iyi futbol sergilenmiş olsa da maalesef 4-2'lik farklı skor Vanspor'a yakışmadı. Bazen iyi oynamak kazanmaya yetmiyor. Kocaelispor ligin iddialı takımlarından biri olabilir ama kesinlikle Vanspor'da 4 gol yiyecek takım değil...

Kabus gibi geçen haftanın ardından Kocaelispor maçını geride bıraktık. Hafta sonu evimizde oynayacağımız Kırşehir maçına odaklanmalıyız. Mutlak kazanmamız gereken bir maç olacak. Bu maça iyi konsantre olmalıyız.

Vanspor'a başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları