Emine Aktaş

Umudumuzsun

Emine Aktaş

Kanın kıpır kıpır,

Başında kavak yelleri,

Duyguların yoğun,

Davranışların çılgınca.

***

Ağaç yaşken eğilir' darb-ı meselinin de ifade ettiği gibi kişiliğin, karakterin şekillendiği hatta karakterin yerine oturduğu zamandır gençlik.

Gençliğin öyle değerli ki yüzyıllar öncesinden baharın senin içinde olduğunu bilip nereye gidersen git kendinle götüreceğini biliyorlardı ve o yüzden seni en veciz cümlelerin içine aldılar. Muhammed İKBAL ne güzel özetliyor seni;

 'Ey basiretli insan! Bir milletin sermayesi; para, gümüş, kumaş ve altın değildir. Onun asıl sermayesi imanlı, sıhhatli, dinç ve kudretli dimağlara sahip çok çalışkan, cevval ve çevik evlatlardır.

Mehmet Akif ERSOY'un 'ASIMIN NESLİ' dediğisin sen.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün yazılarında yer ayrılan ayrı ve en güzel konusun sen.

Sen ki İslam'ın ilk öğreticisi oldun.

Dillere destan, konulara başlık, şiirlere mısra, şarkılara nağme oldun.

Gecenin ortasında her yer karanlık iken sen pencereden başını çıkarıp seyrettiğinde en yüksekte ve yeryüzünün umudu olduğunu belli ederek göz kırpan yıldızsın.

Sen şiddetli rüzgarda, fırtınada sağa sola savrulan ama rüzgarın onca haşmetine rağmen ayakta duran ağaç misalisin. Temelleri sağlam attın çünkü. Tüm olumsuzluklara rağmen ağacın dalları gibi geleceğe uzanansın. Gölgen de güven verecek geleceğe.

Sen kültürüne değer veren, bayrağını dalgalandıran, vatanını koruyan, emanetleri saklayansın.

Sen umudusun bu ülkenin.

Düştüğünde kalkmasını bilen, kuru ekmeğini paylaşmasını bilensin.

Sen 'Bizim zamanımızda böyle miydi?' diyenlere inat; düşünen, yorumlayan ve üretensin. Bu yüzden gençliğin sana hayaller kurdurtuyor ve sen azimle hayallerinin peşinden gidensin.

Yazarın Diğer Yazıları