Emine Aktaş

İnsanlık Öldü!

Emine Aktaş

23 Ağustos 2019

'Anne ne olur ölme!' feryadını kim unutabilir?

'Anne ne olur ölme!' çığlığına kim sessiz kalabilir?

'Ben ölmek istemiyorum!' sözünü kim es geçebilir?

'Ben ölmek istemiyorum!' feryadını kim duymaz, duyamaz?

Hangi yazar kitabında ele almaz, alamaz?

Hangi kanal, haberlerinde ilk sıraya koymaz, koyamaz?

Hangi gazete manşet olarak atmaz, atamaz?

Hangi siyasetçi gündemine almaz, alamaz?

***

EMİNE BULUT!

Bugün gencecik insanlar, hayatlarının baharında adını koyamadığımız acıyla, tarifini yapmadığımız, yapamayacağımız şekilde aramızdan gitti.

Bugün ben öldüm!

Bugün sen öldün!

Bugün 82 milyon 3 bin 882 kişi öldü!

Bugün insanlık öldü!

Hangimiz kaç gün boyunca başını yastığa koyduğu anda ' Anne ne olur ölme! ' çığlığını hatırlayacak?

Hangimiz annemiz ile birlikte lokantada yemek yerken; Emine BULUT annemizin 'Ben ölmek istemiyorum!' feryadını hatırlayıp yemek yemeği yarıda bırakacak?

Hangimiz annemiz ile sohbet ederken ' Anne ne olur ölme! ' ve ' Ben ölmek istemiyorum! ' seslerinden bir ailenin yok oluşunu hatırlayacak?

Hangimiz?

Hangimiz?

***

Bugün o çığlığı duyunca yutkunamadık belki, yemeğimiz ağzımızda kaldı belki de bir süre, su dolu bardağı içmek içim ağzımıza götürdüğümüzde bize söylenilen ' Ben ölmek istemiyorum! ' çığlığını duyduğumuzda o hışımla bardağı tezgaha bıraktık ve bir anlık kötülerin galip gelmesiyle insanlık çoktan ölmüştü.

***

Acımız, üzüntümüzü dile getirmeye çalışırken harfler kelimeyi oluşturmak için bir araya gelmiyor, gelmek istemiyor. Yazılabilen kelimeler iki gün sonra acının unutulabileceğini belki de tahmin ederek cümle olmamak için beynimizde uçuşuyor ve biz iki gün sonra unutulabileceğini bilerek bir araya getiremiyoruz cümlelerimizi, dökemiyoruz içimizi. Çünkü acıyı unutuyoruz, unutturmaya çalışıyoruz.

Hal böyle olunca haksız olmaz ki harflerin bir araya gelmek istemeyişi, duygularımıza tercüman olmak istemeyen kelimeler bu durumda haksız değil ki!

***

1400 - 1500 yıl öncesinden bugünün en acınası sorununa çözüm olabilecek ama bir türlü kendimize düstur etmediğimiz, edemediğimiz; Veda Hutbesi'nden yükselen ' Kadınlar size Allah'ın emanetidir.' Sesi kulaklarımızı çınlatsın, kulaklarımızı sağır etsin.

***

Bugün insanlık; 'Anne ne olur ölme!' sözüyle can çekişti ve 'Ben ölmek istemiyorum!' sözüyle öldü.

***

Kız: Anne ne olur ölme!

Anne: Ben ölmek istemiyorum!

İnsanlık: ………….

İnsanlık: …………

İnsanlık: …………

(İNSANLIK ÖLDÜ!)

Yazarın Diğer Yazıları