Ekrem Örskıran

KUTLU DOĞUM

Ekrem Örskıran

Miladi 571 20 Nisan,Fil yılı 12 Rebiülevvel pazartesi sabaha karşı, Dünya’da olağanüstü haller yaşanıyor;alemlere rahmet olarak gönderilen,Kainat hatırı için yaratılan,Muhammed aleyhissalatü vesselam Mekke’de Dünyaya teşrif ediyor, O gece,sağanak halinde yağan gök taşları ile,kahinlere yalan yanlış haber getiren casus şeytanlar,Kur’an’ın inzaline halel gelmemesi için, imha ediliyor.Bu olay tarihi  metinlere”Yldız yağmuru yağdığı gece”diye geçiyor, O gece,İran Kisrası Anuşirevan,gördüğü rüyada;serkeş arap develerinin,yanlarına aldıkları arap atlarıyla kendi topraklarına girdiğini, görür. Aynı gece Anuşirevan’ın saray’ı inşikak ederek ikiye bölünür ve sarayın 14 balkonu yıkılır. Bu rüya ve olayların tesadüf olmadığı kanaatine varan Anuşirevan,Mubezan adındaki başdanışmanını çağırarak, Bu rüya ve olayların yorumu nu sorar.Mubezan;Bunları ancak,Şam’da bulunan dayısı büyük kahin “Satıh’ın”yorumlayabileceğini söyler.

Satıh:Hiç kemiği olmayan,sadece etten bir hayvana bindirilirken,halı kilim gibi yüklenen,hilkat garibesi biri.Anuşirevan, acilen ve sür’atle Şam’a gitmesini emreder. Mubezan, sür’atle Şam’a gider,Satıh çok yaşlı ve ölmek üzeredir.Kendisine etkili bir şiir okur.Satıh gözlerini açar, Mubezan bir şey söyle neden yorumunu şöyle yapar:

“O gece ahirzaman Peygamberi doğdu, sarayın 14 balkonunun çökmesi ,Pers İmparatorluğunun 14 Kisra’dan sonra yıkılacağını, topraklarının Araplar tarafından istila edileceği, yorumunu yapar ve ölür. Anuşirevan,14 Kisra çok zaman demektir diye düşünür, yakın tehlike yok diye teselli bulur. Gel gör ki, İran’da Pers ülkesinde ,taht kavgaları başlar 4 yılda 10 Kisra değişir ve Sasani İmparatorluğu, Hz. Ömer zamanında fethedilir. Peygamberimiz’e Al ve Ashabına,ezelden ebede kadar Salatü Selam olsun. Amin.

Gününüz Mübarek olsun.

Yazarın Diğer Yazıları