Ekrem Örskıran

Kadir Gecesi

Ekrem Örskıran

Kadir gecesi; Alemlere rahmet olarak gönderilen, Kainat kitabının en büyük ayeti “Muhammed Aleyhissalatü Vesselam’ın Dünyaya Peygamber olarak teşrifi ile başladı. O gece, gökten sağanak halinde adeta, yıldız yağmuru gibi, meteor taşlarıyla, casus şey- tanlar, Kur’an’ın vahyine halel gelmemesi için,imha edildi.(Mülk/5)

Berat gecesinde de ikinci aşama olarak Kur’an,kül halinde(tüm olarak) Levh-i Mahfuz dan Gök semasına indirildi.(Duhan/3)İlahi Mesaj yeryüzüne de Kadir Gecesinde indirilmeye başlandı Ve yirmi üç senede tamamlandı. Receple başlayan ve Ramazan da doruğuna çıkan, oruç ve diğer ibadetlerle arınma ile Kur’an’ın karşılanmasına hazırlık yapıldı.

Ezel, ebed Sultanı,insanlar ve cinleri muhatap alarak “Tenezzülat-ı İlahiyede ”bulundu. Kelamı hürmetine, Gök gürültüsünün çekirdekleri baharda çatlattığı gibi,havada ekilen Kur’an harflerini binler,on- binler, otuz binler, milyonlarla baki meyveleri ahiret pazarına döktürdü. Hz. İmam-ı Ali,Bediüzzaman Said-in Nursi,Ahmet Hüsrev efendi gibi daha nice dostlarını o gecede yanına aldı.

Kur’anı nasıl okuyup dinlememiz gerektiğini Üstad Bediüzzaman hazretlerinden dinleyelim. “Kur’an’ı yeni nazil oluyor gibi okumak ve dinlemek ve ondaki hitabet-ı İlahiyeyi güya geldiği anı nüzulünde dinlemek ve o hitabı Resul-i Ekrem’den (a.s.m.) işitiyor gibi dinlemek, belki Hazret-i Cebrail’den, belki Mütekellim-i Ezeliden dinliyor gibi bir kutsi halete mazhar olur ve kendisi tercümanlık edip,başkasına dinlettirmek ve Kur’an’ın hikmet-i nüzulünü bir derece göstermektir.29.Mektup. Kadir gecesinde,üç ayda tutulan oruçlarla,her mevsimin kendine mahsus elbisesi olduğu gibi,”Takva libası” giyilir. Ashab-ı kiram’ın gıybet kokusunu duydukları gibi, Ramazan da da hassaslaşan duyargalarımızla, Kadir gecesinin kendine mahsus kokusunu duyabiliriz.

Daha nice nice özellikleri olan Kadir gecenizi tebrik eder, Allah dan,hakkınızda hayırlı olan tüm dualarınızın kabulünü,dilerim.

 

Yazarın Diğer Yazıları