Ekrem Örskıran

Yakışıklı Vanlılar -2-

Ekrem Örskıran

- Enis Yalım Erez: Yakışıklı, karizmatik, şık giyinen, düzgün ve etkili konuşan, müteşebbis, Van’a ve hemşehrilerine çok düşkün bir iş ve siyaset insanı.

Yalım beyin hizmetleri, sayılmayacak kadar çoktur; Van Organize Sanayinin kurucusu, İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığı, Muğla Milletvekilliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, vs… Enis Yalım Erez beye, sağlıklı uzun ömür dilerim.

- Übeydullah Arvasi: İnce uzun boylu, Arvasi olduğu simasından anlaşılan,halen Medine’de yaşayan, Medine’ye giden hemşehrilerine sahip çıkan, karizmatik kişiliğe sahip bir hemşehrimiz. Arvasi ailesi Van ve civarında her tarafa yayılmış, aydınlatan led ışıklar gibidir. Ömrüne bereket olsun.

- Coşkun Haydaroğlu: İnce uzun boylu, Van’ın efsane futbolcusu, son derece kibar bir abimiz. Sağlıklı huzurlu ömürler dilerim.

- Gürkan Örskıran: Doç. Dr. Üroloji Uzmanı, Cerrah Gürkan bey, uzunca boylu, yakışıklı, güler yüzlü, hastalarıyla son derece ilgili ve müşfik, kendisine, Vanlıların doktoru denilecek kadar, hemşehrileriyle ilgilenen ve sevilen bir doktorumuz. Kendisine başarılar ve sağlıklı uzun ömürler dilerim.

-Burhanettin Gülte: Sınıfımızın müşterek paydası, Van sevdalısı bir kardeşimiz ve vefalı bir dostumuz. Bozulmayan güçlü fiziki yapısı, zekalı yeşil gözleri, yıllarca dostları bir arada tutabilme yeteneği Burhanettin arkadaşımızın özelliklerinden bazıları. Çok güzel futbol oynardı. Elinden tutan olsaydı. Türkiye’nin ilk beş takımından birinde oynayabilirdi. Kendisine nice sağlıklı yıllar dilerim.

- Turan Alkan: Sarışın, mavi gözlü, yapılı fiziğinin yanı sıra giydiği mavi takım elbisesi ona ayrı bir hava katardı, kulakları çınlasın.

-Faruk Ünsal: Rahmetli babası Nurettin Ünsal’ın yarım kalmış Van hizmetlerini tamamlarcasına İstanbul’daki yoğun iş hacmine rağmen, adeta bir ayağı Van’da olmuş, TÜRSAB Van şubesini kurmuş, Van spor yönetim kurulu üyeliği yanı sıra Van Valiliği ile irtibat halinde birçok hizmetlerde ön ayak olmuştur. Faruk Ünsal kardeşimiz, yaklaşık 13 yıl da İstanbul Van Vakfı yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Başarılarının devamını dilerim.

-Yaşar Gülsoy Avukat, hukukçu olarak Devletin üst kademelerinde yıllarca   hizmet vermiş, şair bir aileye mensup, güzel ve etkili konuşan, kendine özgü duruşu olan, havalı bir hemşehrimiz. Halen Ankara’da yaşıyor, kendisine sağlıklı nice seneler diliyorum.

- Turan Türkoğlu; Uzun boylu, kıvırcık saçlı yakışıklı bir hemşehrimiz. Kulakları çınlasın.

- Suat İlvan: Sarışın uzun boylu, renkli gözlü, sebze halinde sebzecilik yapardı. Sayılan sevilen biriydi. Allah rahmet etsin.

- Saadettin Çabuker: Halen Van’da ikamet eden çok değerli dostumuz, kardeşimiz Saadettin bey, son derece kişilikli, uzun boylu, esmer yakışıklısı diyebileceğimiz, Van’da sevilen iyi ve geniş bir aileye mensup bir arkadaşımızdır. Allah, sağlıklı, huzurlu uzun ömürler versin.

- Sacit Mumcu: Oğlu Şengençlerde futbol oynuyordu, saç rengi, ten rengi formanın renklerine çok uyuyordu, yakışıklı bir hemşehrimizdir. Sağlıklı uzun ömür dilerim.

- Sabahattin Karlıdağ:  Uzman Doktor. Van’da çok sevilen, sayılan ve İyi bir aileye mensup. Sabahattin Bey, Hazık hekim”(işinin ehli) rahatlıkla diyebiliriz.

- Şeref Şahin:  Van’ın, kadim yaşayan esnafından çok güzel sulu yemekler yapan, fiziki yakışıklığının yanı sıra güzel huylu, herkes tarafında sevilen ve sayılan, bir ihtilaf vukuunda, arabulucu gibi, kararına uyulan birisi. Kendisine, hayırlı uzun ömürler, diliyorum.

- Şahin Türkmen: Bilal Türkmen’in oğlu, müzisyen, yakışıklılığı güler yüzlüğünün yanı sıra çok güzel kanun çalar.

-Ergin Çıtak: Diş Hekimi, uzun boylu, yapılı güler yüzlü, yakışıklı bir hemşehrimizdi. Allah rahmet etsin

- Aziz Övünç: Van’da saç kavurmada bir numara. Uzun boylu, fiziği düzgün, saçları dalgalı, güler yüzlü bunun yanı sıra son derece efendi. Kulakları çınlasın.

- Cihat Doğan: Diş Hekimi, uzun boylu, güler yüzlü, espritüel, mesleğinde çok başarılı sevilen bir kardeşimiz. Kendisine sağlıklı yıllar dilerim.

- Mirza Ahmet Garipçe: Kebapçı Halil’in kardeşi, uzun boylu yapılı çok güzel hoyrat söyler ve halay çekerdi. Allah rahmet etsin.

- Necip Kartal: Uzun boylu, yakışıklı, başarılı bir iş insanı. Hasta olduğunu duydum. Allah şifa versin.

 Tüm hemşehrilerime, selam ve sevgilerimle...

Yazarın Diğer Yazıları