Rıdvan Can

VANSPOR, EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDİYOR

Rıdvan Can

Vanspor, bir doksan dakikadan daha zaferle çıkmanın coşkusunu yaşadı.

Tekirdağ deplasmanından alınan üç puan, bu hafta sonu oynanacak Sakarya maçı öncesi ilaç gibi geldi.

Tekirdağ'da sanki kendi sahamızda oynuyormuş gibi bir maça şahitlik ettik. Tekirdağ'a çıkarma yapan yüzlerce taraftarımız önünde göze hoş gelen bir futbolla üç puanın mutluluğunu yaşadık. Maça iyi başlayan kırmızı siyahlı ekibimiz, ikinci yarıda aynı performansı gösterdi. Taraftar bu hafta da üzerine düşen görevi yerine getirdi.

Puan tablosunda kolay görünen her rakip zor rakiplerdir. Bunu geçmiş dönemlerde oynadığımız birçok maçta gördük. Ergene Velimeşe maçı da bu maçlardan biriydi.

Kâğıt üzerinde her ne kadar kolay rakip görüntüsü verse de Velimeşe maçı her yönüyle zor bir deplasmandı. Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. Önemli bir galibiyet, fakat fazla abartmadan yolumuza devam etmeliyiz.

Sezon öncesi yazmış olduğum köşe yazmada da belirttiğim gibi, ligin ilk haftaları geçiş ve hazırlık dönemidir. Bu her takım için aynıdır. Takımlar kapalı kutu gibidir. Bu haftalarda aldığın her puan önemlidir. Vanspor bu süreci çok iyi götürüyor.

Teknik direktör Saffet İşler, ekibi ile takımı çok kısa zamanda çok iyi hazırladı ve iyi motive ederek, ligin 4 haftalık bölümde inanılmazı başarı elde etti.

Dört haftada 10 puanı gerçekten kimse beklemiyordu. Bu yüzden zoru başaran teknik direktör Saffet İşler ve ekibi başta olmak üzere, sahada 90 dakika boyunca verdikleri onurlu mücadele ile bizlere galibiyet mutluluğunu yaşatan oynayan oynamayan tüm futbolcu kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum.

Güzel oynuyoruz, iyi gidiyoruz. Alınan galibiyetler takım üzerinde rehavete yol açmamalı. Çünkü daha yolun başındayız. Uzun ve zorlu bir lig maratonu bizleri bekliyor. Velimeşe karşısında alınan galibiyet ve maç sonu yaşanan coşku kesinlikle hak edilmiş bir sevinç özellikle Sakaryaspor maçı öncesi moral ve motivasyon yönünden ilaç gibi geldi.

Takım içerisinde var olan birlik, beraberlik gelecek haftalar için önemlidir. Bunu güvence olarak görüyorum. Futbol bu; kazanılır veya kaybedilir, önemli olan inanç ve birlikteliği sağlıklı bir şekilde devam ettirmektir. Bu olumlu tablonun Sakarya maçı başta olmak üzere, gelecek haftalara yansımaması için hiçbir neden görmüyorum.

Velimeşe maçını unutup hafta sonu oynayacağımız Sakaryaspor maçına odaklanalım. Ligin önemli maçlarından birine daha ev sahipliği yapacağız.  Çıkacağımız bu zorlu müsabakada kesinlikle parola üç puan olmalı.  Sakaryaspor son haftaların çıkış yapan takımı. Hafta sonu ligin güçlü ekiplerinden Bodrumspor'u yendiler. Van'a moralli geliyorlar. İki takım açısından da zevkli ve zor bir maç olacağını düşünüyorum.

Temsilcimiz Vanspor'a bu zorlu 90 dakikada canı gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları