Azmi İlvan

Düşlerimi Seviyem...

Azmi İlvan

Van'dan uzakta Van'ı düşlüyorum iç çekerek. Cigaramdan derin bir nefes çekip, kapatı verdim gözlerimi. Zihnime kanat takıp uçuverdim Turkuaz renkli Cennetimize doğru. Güneş ışığının pırıltıları dans ediyor Van Balığının yuvasında.

Bundan sonrasını birlikte düşleyelim mi?

Gözlerinizi kapatın canlar, Düşümüze birlikte devam edelim. Kendimizi uçan bir kamera (Dron) gibi düşünelim. Alçaktan uçarak Van Gölü üzerinde ilerleyelim hissedelim kokusunu hafiften, yüzümüze vursun su serpintileri, altımızda kayan pırıltılı enginliği…

Önce,  Edremit üzerinde hafiften bir tur atalım, Yeşil ile Mavinin buluşmasını seyredelim doya doya. Kıvrılan yollarını çizelim hafızamızın tualına.  Yükselelim kız kalesine doğru, öylece kalalım havada asılı. Sağımız da Van şehri, Solumuzda gün batımı, karşıdan selam veriyor Van Kalesi. Zum yapalım Kaleye doğru, bizlere el sallayan Bayrağımız, güllen Ayımız Yıldızımız. 

O da ne?

Rüzgar hafiften salladı bizi, dön bak der gibi, Artos'a, Nemruda, tepelerinden hiç eksilmeyen Gelin duvağı gibi beyaz örtüsüne. Çekelim içimize derin derin mis gibi oksijen deposundan nefesimizi. Hafiften bir mayhoşluk mu geldi, hani gölde yüzüp akşam evlerimize dönenken htiğimiz mutlu ama yorgun anlarımızın duygusallığı.

Uçalım daha yükseğe, seyredelim alemi. Kimisi telaşlı kimisi sevinçli kimisi üzgün. Ortak olalım anlarına. Karışalım şuursuz kalabalığın içine. Sokak sokak gezelim, gözlerimiz arasın akraba eş dost arkadaşlarımızı. Bitsin bu hasret der gibi sarılalım Canlara.

***

Bu kadar yeter canlar, fazla duygusallık bizi bozar. Aşırı dozdan gitmeyelim şimdi.

Realite ile yüz yüzeyim. Düşlerde yaşatmayı ihmal etmeden Van'ı.

Şehir beton, Şehir kalabalık, boğulur gibi hissediyor.  Erek dağı üstüme üstüme geliyor karabasan misali sanki. Yürüyelim Caddelerinde omuz yemeden kıyıdan kıyıdan.  Bir dost mekanı bulalım diyorum, sağa sola bakarak bir demli çay da özlemlerimizi kırtlama kırtlama içelim. Konumuz Van olsun, Van'ı Van'daki dostlardan dinleyelim. Biz ne kadar anlatabiliriz ki. Görmek istediklerimizin yok oluşlarını. Yaşayan bilir, nasıl niçin ve neden değiştiğini.

Van'a Vanlıyı anlatmak güzel, Van'ı Van da yaşamak daha güzel. Ne dersiniz dostlar, Toprak mı çekiyor kendine, gel diyor gel. Beni bende yaşa diyor.

Aze...

Yazarın Diğer Yazıları